23948sdkhjf

352 renoveringsmilllioner står ubrugte hen

Nye beregninger viser, at ikke alle penge i renoveringspuljen er brugt. Nu kritiseres renoveringspuljens forældelsefrister.
Efter et år står 352 millioner kroner af de 1,5 mia. kr., renoveringspuljen disponerede over, ubrugte hen, skriver ugebrevet A4.

Det afslører beregninger fra ugebrevet A4 på baggrund af en aktindsigt hos Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Kritik af forældelsesfrister
Hos Håndværksrådet er erhvervspolitisk konsulent Thea Gade Rasmussen ikke i tvivl om, hvorfor de mange millioner ikke er nået ud til de hårdt ramte håndværksmestre.

- Når man afsætter halvanden milliard kroner til gavn for beskæftigelsen i byggesektoren og renoveringen af den danske boligmasse, så skal hver og en krone bruges. Det er uacceptabelt, at regler om forældelse skal ramme håndværksmestre, der først oplevede aflysninger af ordrer grundet rygter om puljen og derefter brugte det meste af foråret 2009 på at afgive tilbud på renoveringsprojekter, siger Thea Gade-Rasmussen, og fortsætter:

- Endelig har den hårde vinter 2009/2010 ført til forsinkelser, da den gjorde det umuligt at fuge i mange måneder. På den baggrund er puljens ufleksible forældelsesfrister uholdbare.

Forældelsesfristen betyder, at boligejere mister de bevilligede penge, hvis ikke deres projekt er sat i gang senest et halvt år efter tilsagn om bevillingen. Forældelsesfristen kan kan dog forlænges med op til to måneder.

Afværger kritik
Hos Erhvervs- og Byggestyrelsen afværger vicedirektør Henning Steensig Håndværksrådets kritik.

- Når puljen står tilbage med et restbeløb, skyldes det dels, at nogle forbrugere har valgt ikke at bruge deres tilsagn, og dels er en del projekter blevet billigere. Forældelsesreglerne blev til i kraft af et bredt politisk ønske om, at puljen skulle virke hurtigt på beskæftigelsen i 2009. Reglerne blev altså fastsat ved lov, og vi har fulgt dem til punkt og prikke, siger Henning Steensig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094