23948sdkhjf

BCVA klar med visionær masterplan

Op mod 115.000 kvadratmeter skal bygges i Haderslev.

En færdig masterplan for Jomfrustien i Haderslev ligger nu klar.

BCVA’s vinderforslaget fra arkitektkonkurrencen tidligere på året er blevet bearbejdet, og ifølge Haderslev Kommune er resultatet ”en både visionær og dristig, men samtidig operationel og robust masterplan for Jomfrusti-området”.

Masterplanen skal danne grundlag for en fremtidig realisering af klimatilpasning og byudvikling af bydelen. Planens hovedgreb er et centralt blågrønt parkrum, der vil fungere som et attraktivt park- og aktivitetsrum i hverdagene og som klimasikring ved skybrud.

- Selve Jomfrustien vil fortsat være den trafikale pulsåre, der forbinder bydelene, men området begrønnes og genetableres som en promenade, og der skabes sikre forbindelsesveje på tværs af området for såvel gående, cyklister og bilister. Endelig anvises der muligheder for nye spændende boliger i bydelen, skriver Haderslev Kommune i en pressemeddelelse.

Masterplanen behandles politisk af Haderslev byråd i løbet af juni og præsenteres for offentligheden onsdag den 28. juni. Det sker ved et udendørs arrangement på den kommunale grund, Jomfrustien 28-34, hvor der skal opføres en ny biograf.

Det er Haderslev Kommune og forsyningsselskabet Provas, der står bag den overordnede udvikling af Jomfrustien. Bydelen rummer i dag cirka 150.000 kvadratmeter bebyggelse, og planen er at tilføje op mod 115.000 kvadratmeter ved byfortætning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094