23948sdkhjf

Daurehøj føjer 174 millioner til ordrebogen

Nye almene boliger i Københavns Nordhavn opføres som to karréer.

Domea København har udpeget Daurehøj Erhvervsbyg som hovedentreprenør på boligbyggeriet ”Orienten”, som opføres med 134 boliger i Århusgadekvarteret i Københavns Nordhavn.

Byggeriet, der skal DGNB-certificeres, omfatter knap 14.000 kvadratmeter, som indrettes med 98 familieboliger, 9 ungdomsboliger og 24 servicelovboliger til borgere med særlige behov. I den del af byggeriet, der vender ud mod Århusgade, etableres erhvervslokaler med café og restaurant i stueplan. Desuden bliver der plads til en integreret børneinstitution.

I forbindelse med boligerne etableres grønne fællesarealer i vekslende størrelser, som skal understøtte beboernes forskellige behov med alt fra nyttehaver og legearealer til udekøkkener og tørrestativer.

- Sagen er et super spændende projekt og et rigtig godt initiativ. Det giver nemlig helt almindelige mennesker mulighed for at bosætte sig på Nordhavnens meget eksklusive lokalitet, som ellers har været forbeholdt dyre ejerboliger, siger Birger Daurehøj, direktør og indehaver af Daurehøj Erhvervsbyg.

Projektet er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter, KHS Arkitekter og Bogl Landskab med Dines Jørgensen & Co. som rådgivende ingeniør. DGNB-certificeringen foretages af Cenergia.

Byggeriet går i gang den 30. juli og forventes færdigt i sommeren 2019. Daurehøj Erhvervsbyg oplyser, at hovedentreprisen har en værdi af 174 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141