23948sdkhjf

PFA investerer massivt i Aarhus' nye havnebydel

Køber nyopført kontorejendom – samt retten til at bygge endnu mere.

PFA Ejendomme har købt erhversdelen i et af Aarhus nye store byggerier, ”Pakhusene” i den nye bydel Aarhus Ø.

Der er tale om en samlet investering på 850 mio. kroner. Første etape på godt 10.500 kvadratmeter er opført og fuldt udlejet, mens anden og sidste etape på 21.000 kvadratmeter ventes færdigbygget i 2020.

De nye kontorbygninger er indrettet med fællesfaciliteter, som kan deles blandt erhvervslejerne og beboerne på Aarhus Ø, blandt andet fitnesscenter, sauna og kantine indrettet i restaurantlignende stil. De enkelte etager kan tilpasses individuelt med åbne kontormiljøer eller mindre kontorer, og der er desuden mulighed for at lægge etager sammen.

Rune Kilden er projektudvikler på den fysiske udformning af Pakhusene sammen med partneren Stine Hindby.

- Vi ved, at der er stor efterspørgsel efter den type innovative og moderne kontorbyggerier i Aarhusområdet, og vi ser frem til at igangsætte opførelsen af 2. etape og et fortsat godt samarbejde med vores partnere, herunder Rune Kilden og Stine Hindby, siger direktør Michael Bruhn fra PFA Ejendomme.

Bygningen der aldrig sover
Med Pakusene har Rune Kilden og Stine Hindby skabt et projekt med fællesskabet i fokus. Der er tale om fem nært forbundne punkthuse indrettet med løsninger, der skal gøre det let og attraktivt for folk at deles om tingene.

Visionen for Pakhusene er at skabe "bygningen der aldrig sover". Det et opgør med 8-16- og 16-8-tankegangen, som ofte præger henholdsvis erhvervs- og boligbyggeri.

- Det er lidt tosset at bygge en kontorejendom, der står tom fra fredag eftermiddag til mandag morgen, sagde Rune Kilden, da han præsenterede projektet under forårets Building Green i Aarhus.

I Pakhusene er kantinen droppet til fordel for et folkekøkken, hvor kokken serverer mad for offentligheden om aftenen. I stedet for det ”sædvanlige dødssyge fitnesslokale” har Pakhusene etableret fitnessclubben SeierFitness, som har trukket hundredvis af medlemmer til bygningen.

- Bygningerne understøtter i tidens ånd mulighed for deleøkonomi, og det kommer både nye og kommende indflyttere i området til glæde samtidigt med at bygningerne giver noget tilbage til hele bydelen. Mit team og jeg glæder os til at arbejde videre med anden etape af fremtidens kontorer sammen med PFA, siger Rune Kilden.

Byggeriet er tegnet af Aart Architects, som i øvrigt selv er blandt lejerne i byggeriets første etape. Det samme er Moe, Søstrene Grene, BankNordik og Interlex Advokater.

Foruden de godt 31.500 kvadratmeter erhvervsbyggeri består Pakhusene af cirka 6.000 kvadratmeter ejerboliger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14