23948sdkhjf

NCC vil gøre det let at genbruge overskydende materialer

NCC lancerer nu sin virtuelle markedsplads, Loop Rocks, i Danmark.

Loop Rocks' åbne platform og app matcher udbud og efterspørgsel efter sten og jord mellem byggepladser. Efter et år har den fået mere end 4.000 brugere i Sverige, og NCC ser et lignende behov for at effektivisere bæredygtig materiale-håndtering i Danmark. Det oplyser entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

- Vores første satsning udenfor Sverige er på det danske marked, hvor der er et stort potentiale for billigere og mere miljøvenlig genbrug af overskydende materialer fra byggepladserne. Vi ønsker at bruge digitaliseringen til at udfordre os selv og branchen, og når det gælder ressource-dagsordenen vil opskaleringen af Loop Rocks betyde, at mange flere kan blive en del af det økosystem, vi bygger op, siger Martin Manthorpe, direktør for forretningsudvikling og strategi i NCC i Danmark.  

Loop Rocks blev introduceret for et år siden af NCC i Sverige som en åben platform og en app til fordeling af sten, jord og andre overskydende byggematerialer mellem byggepladser, virksomheder og private. Med Loop Rocks mødes udbud og efterspørgsel efter overskudsmaterialer på byggepladserne ved at "loope" dem direkte mellem pladserne udenom deponi

- Udviklingen er gået lynhurtigt med over 4.000 brugere i Sverige, og vi forventer at være lige så store i Danmark inden for et år. Siden starten har vi håndteret mere end 1,2 millioner tons materialer og forbundet over 1.200 byggepladser via app’en. Det har sænket omkostningerne i branchen og mindsket miljøbelastningen gennem lavere CO2-udledning og udvinding af færre råstoffer, siger Anders Torell, områdechef for digital forretning i NCC Industry og Loop Rocks.

I Danmark udgør markedet for håndtering jord og sten i dag cirka 10. mia. kr. ifølge NCC.

Læs mere om: NCC
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204