23948sdkhjf

Arkitekter udpeget til fremtidens kultur- og bevægelseshus

Det bliver det hollandsk/danske MVRDV/ADEPT, der skal stå bag det ambitiøse Frederiksberg-projekt, ”KU.BE”. 1. etape har et budget på 130 mio. kroner.
En enig dommerkomite har udpeget det internationale team og deres forslag ”Flintholm Spark” som vinder af konkurrencen om det kommende bevægelseseksperimentarium i Flintholm.

Der er tale om et projekt bestående af et beboerhus, udstillings- og performance-faciliteter, en legeplads samt en park og et sundhedscenter.

Hovedbygningen, ”KU.BE”, bliver på 4.000 m² og placeres i 4.500 m² offentlige haver. ”KU.BE” er den første af tre bygninger og færdiggøres i 2015 med et samlet budget på 130 mio. kroner. På et senere stadie tilføjes en kommerciel bygning samt Kultur- og Bevægelseshus 2.

Projektet er baseret på pålidelige energiteknologier så som solpaneler, naturlig ventilation og underjordisk varm og kølig opbevaring. Det vil resultere i en yderst effektiv lavenergibygning

Bliver fantastisk at se realiseret
Konkurrencen er udskrevet af Frederiksberg Kommune, Realdania og Lokale- og Anlægsfonden i fællesskab, og i alt 48 teams bød i første omgang ind på projektet.

Af disse blev seks teams prækvalificeret til at deltage i første runde. I anden fase gik tre hold videre til en dialog med dommerkomiteen, inden de endelige forslag skulle afleveres.

- Det har været en utrolig spændende proces, vi har været igennem. Vi er glade for, at dommerkomiteen har valgt et så innovativt, konceptuelt projekt, hvor forskellige rumligheder vil appellere til alle sanser og inspirere til aktivitet og bevægelse. Det bliver fantastisk at se det realiseret, siger projektleder Martin Krogh fra Adept.

Direktør Hans Peter Svendler fra Realdania giver vinderprojektet følgende ord med på vejen:

- Vinderforslaget er lige præcis det modige og nytænkende forslag, vi ledte efter. Med det kan vi virkeliggøre visionerne om at skabe et kultur- og bevægelseshus, der er noget helt andet, end det vi traditionelt kender til, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125