23948sdkhjf

E&P skal bygge for pensionsgigant i Køge

90 DGNB-certificerede boliger på vej i ny bydel.

Enemærke & Petersen, Vandkunsten og Orbicon skal frem mod efteråret 2019 opføre 90 nye boliger i Køge Kyst.

Byggeriet omfatter 9.150 kvadratmeter, heraf 2.400 kvadratmeter kælder, og vil både indeholde almindelige lejeboliger samt et bofællesskab for 50+-segmentet.

Bygherre på projektet er PensionDanmark, der ser et stort potentiale i at investere i Køges nye bydel:

Om Køge Kyst

Køge Kyst er et partnerskab mellem Køge Kommune og Realdania By & Byg om at udvikle et 24 hektar stort område med Stationsområdet, Collstropgrunden og Søndre Havn til en levende og bæredygtig bydel.

Byudviklingen skal vende Køges ansigt og gøre hele byen mere sammenhængende - også gennem investeringer i infrastruktur som en række nye forbindelser på tværs af jernbanen.

Projektperiode: 2009 - ca. 2030.

- Indbyggertallet i Køge er vokset eksplosivt i de seneste 90 år og er nu næsten 6 gange større end i 1926. Til sammenligning er indbyggertallet i hovedstadsområdet kun knap fordoblet. Frem mod 2045 ventes yderligere vækst i Køge på over 15 procent, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen.

Det gennemgående element for bebyggelsen er bæredygtighed, og ambitionen er som minimum at blive certificeret til DGNB Guld.

Læs også: Byggepartnerskab på vej mod den første emissionsfri byggeplads

Der er ikke mindst fokus på den sociale bæredygtighed, hvor hensigten er at gøre bofællesskabet for 50+-segmentet til en ’driver’ for fællesskab i hele bebyggelsen. Det sker i nært samarbejde med Realdania, som via initiativet ”Rum og fællesskaber for ældre” arbejder for at forebygge ensomhed blandt ældre:

- Vores undersøgelser viser, at seniorer, der bor sammen, oplever højere livskvalitet. Derfor ønsker vi sammen med både private og almene parter på boligmarkedet at være med til at udvikle nye gode bofællesskaber med plads til mangfoldighed. Vi er glade for, at PensionDanmark med en del af byggeriet i Køge har valgt at bidrage til dette, siger filantropidirektør i Realdania Anne Skovbro.

Hun fremhæver, at undersøgelser fra SFI viser, at flere end 80.000 seniorer gerne vil flytte i et seniorbo-fællesskab, men at der i dag blot er cirka 7.000 af denne type bolig i Danmark.

Realdania har afsat 52 mio. kroner til initiativet, som foruden de private partnerskaber omfatter en indsats i den almene boligsektor og et eksempelbyggeri, som opføres af Realdania By & Byg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187