23948sdkhjf

Sådan kommer Nordhavns metropladser til at se ud

Ved årsskiftet 2019/20 vil de første passagerer stå af og på Metroen i Nordhavn.

De to første stationer får beliggenhed ved Nordhavn Plads nær Nordhavn Station og ved Trælastkaj. Nu er det besluttet, hvordan stationspladserne kommer til at se ud.

De arkitektfirmaer, som i forvejen er involveret i udviklingen af Indre Nordhavn – Cobe, Sangberg og Sleth – har afgivet bud, og det bliver de to førstnævnte, der skal designe pladserne.

Cobe har vundet konkurrencen om Nordhavn Plads, mens Sleth er valgt som arkitekt på stationspladsen ved Trælastkaj.

- Pladserne ved metroen er vigtige og centrale. Det er hér, man som beboer står af metroen og umiddelbart føler sig hjemme i sit lokalkvarter. For virksomhederne i området skal pladserne være effektive og overskuelige, og for besøgende skal de slå tonen an for hele arkitekturen og egenarten i de omkringliggende nordhavnskvarterer. Det har været en god konkurrence, og jeg ser frem til at følge færdiggørelsen både af metroen og af pladserne de næste par år, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen fra By & Havn i en pressemeddelelse.

Nordhavn Plads kommer til at fremstå markant med en rød teglbelægning, som viser pladsens tilknytning til ’Den røde by’ i Århusgadekvarteret. Samtidig foreslås det, at der plantes masser af træer både på pladsen og langs cykelstien Det Grønne Loop, som etableres langs metroens linjeføring og bliver Nordhavns kollektive hovedfærdselsåre.

Stationspladsen ved Trælastkaj bliver et langstrakt byrum med rekreative rum, tæt beplantning og udstrakte siddemuligheder ved vandet.

Metropladserne forventes anlagt samtidig med den planlagte testkørsel og færdiggørelse af metrolinjen i Nordhavn. Metropladserne forventes færdige primo 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063