23948sdkhjf

Schaumann klar til center-byggeri i Birkerød

Mandag gik spaden i jorden til et 9.300 m² stort butiks- og boligbyggeri ved Stationsvej i Birkerød.
Forud for første spadestik er gået en lang proces, hvor først Birkerød Kommune og nu Rudersdal Kommune har arbejdet tæt sammen med Schaumann Development for at realisere projektet.

Schaumann Development vandt tilbage i 2006 den konkurrence, som Birkerød Byråd udskrev om udvikling af centergrunden. Det resulterede i 2008 i en ny lokalplan og senere en byggetilladelse, men så kom finanskrisen på tværs og satte alt på standby i mere end et år.

Nu er finansieringen af byggeriet på plads, og kommunen har accepteret at forlænge fristerne for byggeriets opførelse. Hvis alt går planmæssigt vil byggeriet stå færdigt i slutningen af 2011.

- Nu får Birkerød den 'driver', som handelslivet har efterspurgt i mange år, og som forhåbentligt kan være med til at sikre borgerne gode lokale indkøbsmuligheder i og omkring gågaden, som jo ellers i disse år har det vanskeligt, siger borgmester Erik Fabrin.

Projektet omfatter i alt 9.300 m²; herunder et Føtex-varehus på 3.500 m², en netto-butik samt boliger i to plan med udsigt over Birkerød Sø. Byggeriet får endvidere en parkeringskælder med plads til cirka 300 biler.

Projektet er tegnet af Arkitema med Cowi som rådgivende ingeniør. Entreprenør er Myhlenberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109