23948sdkhjf

Ørestad-institution på 14.500 m² i støbeskeen

Mandag markeres starten på et nyt skole- og biblioteksbyggeri i Ørestad City. Projektet er tegnet af KHR Arkitekter og rummer bl.a. skole, fritidsordning og folkebibliotek.
Den 23. august fejres det, at håndværkerne nu er godt i gang med at opføre den otte etager høje bygning, der skal stå færdig til skolestart næste år.

Den færdigbyggede skole får plads til ca. 750 elever og rummer desuden KKFO. I samme bygning opføres også et integreret bibliotek og pædagogisk center.

Bag projektet står Team Barga, der består af KHR Arkitekter, WSP Group, Cenergia og Bisgaard Landskabsarkitekter. Det samlede budget for byggeriet løber op i 290 mio. kroner.

Eksperimentarium for nye læringsformer
Skolen får en virtuel, æstetisk profil og en markant arkitektur med en mangfoldighed af læringsmiljøer, der åbner og lukker sig i torve, terrasser og gyder.

Tanken er, at skolen skal fungere som et eksperimentarium for nye læringsformer, der kan tiltrække forskningsinstitutioner og kultur- og erhvervsliv. Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang glæder sig over de høje ambitioner:

- Med den nye skole skaber vi nogle gode rammer for skolebørnene i Ørestad. De kommer til at nyde godt af, at skolen tager hensyn til børns forskellige måder at lære på. Samtidig får vi muligheden for at blive klogere på, hvordan vi når bedst ud med undervisningen til alle børn i folkeskolen, siger hun.

Bibliotek til beboere og skolebørn
Biblioteket bliver en integreret del af bygningen, og er dermed det første bibliotek i København, der er planlagt og bygges som et fælles folke- og skolebibliotek.

Ifølge kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev får det nye byggeri dermed en meget vigtig funktion i Ørestad:

- Ud over at betjene skole, institutioner og arbejdspladser skal biblioteket betjene Ørestads indbyggere. Det skal i høj grad være et samlingspunkt, der er med til at skabe identitet og bringe kulturelle tilbud til den nye by, siger hun.

Ligesom skolen får biblioteket en virtuel, æstetisk profil. Det betyder, at biblioteket bliver præget at de nyeste, elektroniske formidlingsformer, at mange informationer bliver lagret i databaser og at den mest moderne teknologi bliver taget i brug i forbindelse med udlån og aflevering.

Skolen slår efter planen dørene op for de første elever ved skoleårets begyndelse i 2011, mens biblioteket forventes at åbne i efteråret 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11