23948sdkhjf

JKE Design sætter turbo på ekspansionen

Selvom krisen fortsat kan mærkes i køkkenbranchen, har JKE Design valgt at sadle offensivt med en stribe butiksåbninger og flere nye produkter.
JKE Design har i dag 50 forhandlere i Norden, men i løbet af de kommende tre år er det målet at øge dette tal til 80.

Den ambitiøse målsætning skal realiseres gennem en ny strategi, hvor en høj grad af selvstændighed skal gøre det attraktivt at være forhandler:

- I krisetider snører mange ind og indsnævrer på hylderne, men hos os udvider vi forhandlernettet og forsøger med en decentral struktur, hvor vi lægger mange beslutninger ud til forhandleren. Det skal være sjovt at være forhandler hos os. Vi vil gerne – sammen med vores forhandlere – være med til at sætte dagsordenen i køkkenbranchen, siger kædechef Claus Nielsen og tilføjer:

- Vi tror på, at vores kæde bliver stærkere, når butiksejeren også er beslutningstager. Dermed ikke sagt, at vi ikke samhandler ud fra et konceptsynspunkt, men der er relativt højt til loftet, fastslår han.

Seks butikker på spring i Sverige
Den nye organisationsstrategi har allerede givet henvendelser fra interesserede forhandlere, og JKE forventer på den baggrund at udvide med 10-15 butikker i Skandinavien over det næste års tid.

De tre første kommer til i løbet af efteråret, hvor den nordjyske køkkenproducent åbner nye butikker i Hobro, Esbjerg, Bjerringbro, og også i det øvrige Skandinavien er kursen sat mod fortsat ekspansion. I Sverige ligger JKE således i de afsluttende forhandlinger med kæden Kökscentrum, der består af seks forretninger:

- Vi er netop nu på vej til at få de sidste detaljer i aftalen på plads, så vi har virkelig sat turboen til, siger Claus Nielsen, der betegner aftalen med Kökscentrum som et kvantespring for aktiviteterne i Sverige, hvor JKE i forvejen er repræsenteret med tre butikker.

...og 3 nye i Norge
Også i Norge vokser antallet af forhandlere – de seneste to måneder er der således indgået aftaler med nye forhandlere i Sortland, Narvik og Hadeland.

Dialog i fire danske byer
Med den forestående etablering i Hobro, Esbjerg og Bjerringbro vil JKE Design nå op på 25 butikker i Danmark, og flere kan komme til inden for en relativt kort tidshorisont.

Ifølge Claus Nielsen har virksomheden kig på en række geografisk attraktive placeringer i både Jylland og på Sjælland, og aktuelt er JKE Design i dialog med potentielle forhandlere i Herning, Vejle og Aabenraa, Roskilde og Glostrup.

Ekspansion vil føre til nye jobs
JKE Design rundede i foråret 40 år, og virksomheden har alle dage haft hjemme i nordjyske Jerslev, hvor man råder over 10.000 m² produktionsareal.

Da aktiviteten toppede for et par år siden, var der omkring 125 ansatte på virksomheden. I dag ligger tallet på godt 80 medarbejdere, men det er dog for opadgående.

Den 1. september byder JKE Design således velkommen til en ny erhvervschef, og generelt forventer Claus Nielsen, at de aktuelle ekspansionsplaner vil føre flere nyansættelser med sig:

- Det er dog svært at sætte tal på. Men alt i alt forventer vi at få en fornuftig udvikling i de kommende år. Dels via vundne markedsandele på baggrund af flere forhandlere og optimering af eksisterende, dels via forbedrede markedskonjukturer, siger han.

Om JKE Design
Virksomheden er etableret i 1970 af tømrermester Erik Lund som en tømrer- og snedkervirksomhed under navnet Jerslev Byggeindustri.

Et stigende fokus på produktion af køkkenelementer medførte først navneændring til Jerslev Køkken Elementfabrik og siden – i 1993 – til det nuværende JKE Design.

Virksomheden beskæftiger i dag godt 80 medarbejdere og afsætter sine køkken-, bad, og garderobeløsninger via 23 forhandlere i Danmark, 24 i Norge og 3 i Sverige.

JKE har siden 2000 været del af den svenske køkkenkoncern Ballingslöv AB.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109