23948sdkhjf

Frivillig 2020-standard kan lanceres til foråret

Danmark skal være blandt de første med energikrav til fremtidens bygninger. Derfor har Erhvervs- og Byggestyrelsen indledt arbejdet med en frivillig lavenergiklasse 2020.
Allerede til næste forår kan en ny frivillig lavenergiklasse være på trapperne i Danmark.

Det afslørede økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen i sidste uge over for Folketingets Energiudvalg.

Det drejer sig om den såkaldte 2020-standard, som skal have en energiramme, der er 75 % lavere end kravene i 2008. Den ny standard skal efterfølge den kommende 2015-standard i Bygningsreglement 2010 (tidligere lavenergiklasse 1).

Blandt de første i Europa
Brian Mikkelsen oplyste, at han har bedt Erhvervs- og Byggestyrelsen om, i dialog med byggeerhvervet, at fastsætte en frivillig 2020 klasse.

Ministeren forventer, at en frivillig lavenergiklasse 2020 kan udmeldes senest til foråret 2011, og at den nye energiklasse efter en høringsrunde kan træde hurtigt i kraft.

Bliver den frivillige 2020-klasse en realitet melder Danmark sig på banen som et af de første lande i Europa, der udmelder en så ambitiøs, konkret energiklasse.

I forbindelse med høringen af BR10 lød kritikken, at det nye bygningsreglement ikke indeholder en 2020-standard og dermed fortsat indeholder to frivillige lavenergiklasser.

Det betyder nemlig, at kommuner ikke kan stille krav i lokalplaner ud over én lavenergiklasse (2015). Desuden betyder en tidlig udmelding af kommende klasser, at branchen og materialeleverandører kan udvikle løsninger i god tid.

Hør hele ministerens redegørelse og drøftelsen i Energipolitisk udvalg på Folketingets hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08