23948sdkhjf

Cowi skal rådgive på Odense-projekt til 750 mio. kroner

Virksomheden er netop udpeget som bygherrerådgiver på omdannelsen af 48.000 m² i Odense midtby. Første opgave bliver en international konkurrence om helhedsplanen.
Odense bymidte har siden 1970 været delt af en firsporet vej – hovedfærdselsåren Thomas B. Thriges Gade – men om syv år vil den stærkt trafikerede vej være fortid.

I 2017 skal antallet af gennemkørende biler i området således være reduceret fra 30.000 om dagen til et stort rundt nul.

Planen er at nedlægge vejen til fordel for en bymidte, der forbinder det kommercielle centrum med Odenses museumskvarter og skaber en sammenhængende midtby med fokus på det gode byliv og bæredygtighed.

Odense Kommune har til formålet allieret sig med Realdania, som bidrager med 225 mio. kroner ud af de i alt 750 mio. kroner, som projektet ventes at koste.

Konkurrence om helhedsplan
Ud af fem prækvalificerede virksomheder er Cowi netop blevet valgt som bygherrerådgiver. Det betyder, at Cowi bl.a. skal bistå med rådgivning om byplanlægning, trafik, etablering af parkeringsanlæg, byggeri og interessentinddragelse.

Hos Cowi oplyser projektleder Ann-Pia Puggaard, at den første opgave bliver at arrangere en international konkurrence om en helhedsplan for det 48.000 m² store område:

- Vi skal være med til at finde frem til seks internationale teams, der hver især præsenterer en helhedsplan for området, som skal indeholde skitsering af, hvordan bebyggelse, pladsdannelser og stisystemer kan hænge sammen med den kollektive trafik, fortæller hun.

Konkurrencen er todelt, sådan at Cowi i samarbejde med bygherren herefter udvælge tre teams, der arbejder videre med en mere detaljeret helhedsplan, hvorefter en vinder vil blive udpeget i november 2011.

Strategi bærer frugt
At Odense Kommune og Realdania har valgt Cowi som bygherrerådgiver, ser Ann-Pia Puggaard som et direkte resultat af, at virksomheden har valgt at satse på netop byudvikling:

- Bygherren har fremhævet, at vi i vores udbudsmateriale klart differentierede os, hvilket jeg ser som udtryk for, at vi nu høster frugten af vores satsning på byudvikling som nyt ydelsesområde. En satsning, der har været mulig, fordi vi købte byplansfirmaet Sven Allan Jensen i 2007 og således kunne forene spidskompetencer for byplanlægning med ingeniørmæssige ydelser og dermed tilbyde hele paletten inden for byudvikling, slutter projektlederen.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128