23948sdkhjf

Arkitema vinder stort skoleprojekt på Sjælland

Et enigt dommerpanel har udpeget Arkitema som vinder af konkurrencen om Vibeengskolen i Haslev. Byggeriet bliver på 6.430 m² og opføres i Energiklasse 1.
I 2013 flytter 500 skolebørn ind på den nye Vibeengskolen, der skal erstatte tre eksisterende skoler i Haslev-området.

Visualisering af det kommende byggeri bliver en opgave for Arkitema, som i denne uge løb med sejren i arkitektkonkurrencen.

Vinderprojektet er udviklet i samarbejde med Søren Jensen Rådgivende Ingeniører, Cenergia samt pædagogisk konsulent Malou Juelskjær, og forslaget er kendetegnet ved et gennemgående fokus på læringsarkitektur:

- Vi har i Arkitema hele læringsfeltet som strategisk indsatsområde og ser meget frem til at realisere Vibeengskolen som det vi kalder lærende arkitektur – en skole der skal være en tilstand mere end en bygning, siger partner i Arkitema, Per Fischer Mikkelsen.

Opføres efter nyt modelprogram
Arkitema har altid beskæftiget sig med skolebyggeri og har flere interessante eksempler på læringsarkitektur på cv’et.

Vibeengskolen i Haslev adskiller sig dog fra de øvrige ved at være det første skolebyggeri, der opføres efter det nye modelprogram for folkeskoler, som er udgivet af Erhvervs- og Byggestyrelsen og Realdania.

Programmet nytænker folkeskolens fysiske rammer, så de bedst muligt matcher undervisningsformer og behov, og Vibeengskolen er således designet inden for de rammer, som modelprogrammet udstikker:

- Vi har i vores arbejde med projektet forsøgt at leve op til programmets ambitioner ved at designe en bygning, som er tænkt og oplevet indefra og ud og som gennem sit greb favner hele grunden og det omgivende landskab. Snarere end at tænke i form, har vi tænkt i forløb, flow, rumligheder og landskab, forklarer Dorthe Keis, kreativ leder i Arkitema og arkitekt på konkurrencen om Vibeengskolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125