23948sdkhjf

Statens ejendomsselskab øger indtjeningen markant

Freja Ejendomme fik 96,7 mio. kroner før skat ud af anstrengelserne i årets første seks måneder. Det er en fremgang på 89,8 mio. kroner i forhold til 2009.
Allerede i maj opjusterede Freja sine forventninger ovenpå et godt kvartalsregnskab, og den positive udvikling er fortsat i 2. kvartal.

Opjusteringen i maj lød på 120-140 mio. kroner før skat og eventuelle værdireguleringer, og det resultat fastholdes efter 2. kvartal.

Der tages dog forbehold for, at salg af enkelte større ejendomme kan betyde, at resultatet vil overstige 150 mio. kroner.

Flere større udviklingsprojekter i støbeskeen
Blandt Frejas aktuelle ejendomme er 19 kategoriseret som udviklingsejendomme, der via projektudvikling og planlægning værdiforøges i samarbejde med rådgivere og interessenter.

For fem af disse er lokalplanlægningen nær sin afslutning, mens et tilsvarende antal er nået til opstart af lokalplanlægning.

I forbindelse med projektet Odense Campus forventer Freja, at lokalplanen er godkendt ultimo oktober. Det vil give byggeret til 60.000 m² bebyggelse og besidder formentlig et salgspotentiale allerede ultimo 2010. Den samlede strukturplan for Odense Campus omfatter en bebyggelse på ca. 200.000 m².

På Carlsbergvej i Hillerød er det første betingede salg til uddannelsesinstitutionen UCC gennemført. Endelig godkendt lokalplan forventes primo november, og der forhandles aktuelt om yderligere salg af dele af de i alt godt 45.000 m² byggeret, hvoraf Freja besidder ca. 1/3.

Projektet er udviklet i samarbejde med DSB Ejendomme og Hillerød Kommune, som ligeledes er grundejere på stedet.

Freja har også store forventninger til udviklingen af Vedbæk Kaserne; herunder ikke mindst til udviklingen af forsvarskommando-bygningen på stedet.

- Der er indledt et meget frugtbart samarbejde med Rudersdal Kommune om en samlet udvikling af området, og det skønnes at forudsætninger for salg af byggeretter til hhv. erhverv og boliger kommer tidligt på plads, oplyser Freja Ejendomme.

Samlet set kan der udbydes ca. 45.000 m² til salg i forbindelse med Vedbæk-projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109