23948sdkhjf

Stort renoveringsprojekt vil skabe 500 jobs

Et nyt projekt vil forsøge at skabe mange nye jobs i Sønderborg ved at udnytte boligejernes øgede efterspørgsel på tømrere, isoleringsarbejdere, VVS-montører og elektrikere.
Det nye projekt vil i samarbejde med Syd Energi og Danfoss beskrive omkring 50 specifikke sager på forskellige bygningers renoveringsmuligheder.

Det skal stimulere efterspørgslen på renoveringsarbejde.

- I takt med, at traditionelle industriarbejdspladser er forsvundet, er tilsagnene fra Syddanmark Vækstforum meget velkomne. Vi har rigtig meget brug for nye arbejdspladser, og nu kan vi i byrådet forholde os til medfinansieringen og virkeliggøre vores erhvervsstrategi, siger borgmester i Sønderborg Kommune, Aase Nyegaard fra Fælleslisten.

Hårdt ramt af fyringer
Det nye projekt er netop blevet støttet med 1,2 mio. kr. fra Syddansk Vækstforum.

- Sønderborg-området er fortsat hårdt ramt af fyringerne på Danfoss, og Push/Pull projektet skal forsøge at skabe nye muligheder for de afskedigede medarbejdere. Herudover har projektet en energirigtig profil, der er med til at sikre en CO2-neutral udvikling, og det støtter vi naturligvis op om, siger Carl Holst (V), regionsrådsformand og formand for Syddansk Vækstforum.

Bedre energirådgivning
Udover at projektet sikrer, at kompetence- og kvalitetsniveauet i branchen løftes, lægges der også stor vægt på, at systematisere og udvikle en bedre energirådgivning fra kredsen af rådgivere, herunder pengeinstitutter og ejendomsmæglere.

Ved at samle de enkelte indsatser på områder, kan der fremadrettet ske en samlet koordineret indsats for energirigtig renovering og byggeri.

Nye jobs til fyrede
Det forventes, at mange af de 500 nye jobs vil blive besat af fyrede medarbejdere fra Danfoss, som enten vil blive ansat som ufaglærte eller som tillærte i byggebranchen.

Parterne der skal sikre en realisering af projektet, består af Project Zero, Sønderborg Kommune, EUC Syd, Syd Energi, Teknologisk Institut, Sønderborg Erhvervs- & Turistcenter, Center for Energibesparelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11