23948sdkhjf

Fortsat høj ledighed i byggebranchen

Ved udgangen af juli ligger den samlede ledighed i Danmark på 4,1 %. I bygge- og anlægsbranchen er den på hele 12 %.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den samlede ledighed i Danmark faldt en smule fra juni til juli.

Men i byggeriet er tallet fortsat alarmerende højt:

- Selv om der er tale om ikke-sæsonkorrigerede tal, så er der alligevel en markant højere ledighed i bygge- og anlægsbranchen end i de samlede tal for Danmark. Det vidner om, at de spæde tegn på, at der er en vending på vej i økonomien, endnu ikke er brudt igennem i bygge- og anlægsbranchen, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Ny fradragsordning kan skabe 5-6.000 jobs
Dansk Byggeri fremlagde i sidste uge et forslag til en fradragsordning på energiforbedrende vedligeholdelse, renoveringer og investeringer.

Den er inspireret af den svenske ROT-model, som både har været med til at øge beskæftigelsen i Sverige, men også har mindsket det sorte arbejde:

- Hvis man indfører en fradragsmodel i stil med den svenske ROT-ordning, vil det være en billig metode for staten til at hjælpe byggebranchen, mens vi får skubbet gang i markedet for energirenoveringer. Årsagen er, at modtagerne også selv er med til at finansiere de forbedringer, der bliver sat i gang, og staten derfor får øgede skatteindtægter, mens omkostningerne til ledighed bliver mindre, siger Andreas Fernstrøm og tilføjer:

- Samtidig vil det være med til at øge beskæftigelsen i branchen. Selvom en del tilskud vil gå til arbejde, der under alle omstændigheder ville blive sat i gang, vil det stadig give en merbeskæftigelse på 5-6.000 personer om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094