23948sdkhjf

Gammelt håndværk bag nyt byggeri i Blokhus

Splinternyt strandhotel skulle se ud som i gamle dage.

Med blot det sidste af indretningen og haven tilbage er byggeprojektet Strandhotellet Blokhus i Nordjylland ved at være afsluttet.

Her kan gæsterne se frem til et ophold i klassisk badehotelstil – præcis som mange kender det fra den populære tv-serie ’’Badehotellet’’ på TV2.

For selv om hotellet er splinternyt, er der med rådgivning fra både scenograf Jette Lehmann, som er arkitekten bag ’’Badehotellet’’, og arkitektfirmaet UBN Arkitekter lagt vægt på, at alt fra gulve og vægge til farver og interiør understøtter den traditionelle badehotelsstemning.

- Badehoteller blev typisk bygget i sidste halvdel af 1800-tallet, og derfor er kendetegnet for dem i dag også en gammel, romantisk stil. Ægteparret Marie Louise og Steffen Ebdrup fra Aarhus, som er bygherrer på projektet, har haft klare ambitioner om, at Strandhotellet Blokhus skal opføres med referencer tilbage til de gamle badehoteller, som vi kender dem, fortæller Peter Brix fra UBN Arkitekter i en pressemeddelelse.

Derfor er der blandt andet valgt både møbler, farver, byggeteknikker og -materialer, der normalt ikke vælges til nybyggeri. Eksempelvis er væggene tapetseret med 18 forskellige tapeter i forskellige farver og mønstre. Lamperne er med gamle glødetråd. Og der er valgt mosaik til swimmingpoolen. Samtidig er der åben pejs, træpaneler på væggene og værelsesgulve i fyrretræ.

’All in’ på 1800-talsstilen
Hele opbygningen af hotellet er på den måde inspireret af de ældre, klassiske badehoteller, som for 100 år tilbage henvendte sig mest til det finere borgerskab.

Det gælder også hotellets vinduer, der ligesom alt andet skal være med til at understøtte udtrykket. Det er Inwido-ejede Frovin, der har leveret de koblede døre og vinduer til byggeriet.  159 elementer i alt.

Koblede vinduer kendetegnes ved, at den yderste vinduesramme med kittet enkeltlagsglas er sammenkoblet med en indvendig forsatsramme med termorude. Den gamle håndværksteknik anvendes typisk til ældre bygninger for at bevare den oprindelige byggestil, og derfor er det en noget atypisk opgave for Frovin.

- Vi leverer oftest vinduer til renovering. De gamle håndværksteknikker gør nemlig vinduestypen særligt velegnet til ældre, bevaringsværdigebygninger, hvor man ønsker at bevare det oprindelige vindues æstetik med respekt for historien. Men i dette tilfælde går bygherren ’all in’ på, at det nye badehotel stilmæssigt skal matche slutningen af 1800-tallet, hvor koblede vinduer også prægede bybilledet markant, og det gør opgaven til noget helt særligt for os, siger Frovins salgschef Claus Haastrup.

Strandhotellet Blokhus åbner den 1. juli. Hotellet er opført af Raunstrup og indeholder 38 værelser med egen altan eller terrasse samt restaurant og pool-/wellnessområde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078