23948sdkhjf

STB Byg sætter aftryk på Fredericias nye kanalby

Vejle-firmaet bliver både bygherre og entreprenør på et nyt markant boligbyggeri.

En aftale mellem Boligkontoret Fredericia og STB Byg baner vejen for, at ”Kongens Punkt” med både private lejligheder, familieboliger og seniorbofællesskab kan gå i gang i Kanalbyen i Fredericia.

Projektet er tegnet af Skala Arkitekter og omfatter i alt 73 boliger fordelt på godt 7.800 kvadratmeter. Boligkontoret Fredericia er bygherre på den almennyttige del med 12 familieboliger samt seniorbofællesskabet med 29 lejligheder, mens STB Byg selv går ind som investor og bygherre på den resterende del af projektet med 32 private lejligheder og en café.

Kanalbyen ved Lillebælt

Ambitionen for Kanalbyen er at skabe en levende og bæredygtig bydel med op mod 2.800 nye arbejdspladser og omkring 1.000 boliger.

Det første byggeprojekt i den nye bydel er "Frederikshuset" med 54 boliger og 600 kvm. erhverv, som står klar til indflytning i sommeren 2017. To nye boligprojekter er på vej i Sønder Voldgade-kvarteret. Der er tale om "Langebro" og "Bådhusene" med tilsammen 232 boliger.

I februar 2016 blev Frederiks Kanal og et nyt byrum omkring Gl. Havn indviet.

Bag udviklingen af Kanalbyen står udviklingsselskabet FredericiaC, som er ejet af Fredericia Kommune (25 %) og Realdania By & Byg (75 %).

De to bygherrer stikker spaden i jorden til det nye projekt i november 2017 – en begivenhed som Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard, ser frem til:

- Det er en rigtig god nyhed, at Boligkontoret Fredericia nu har fundet en privat investor, så byggeriet af Kongens Punkt kan gå i gang. Nu er der flere end 125 lejligheder på vej i Kanalbyen, samtidig med at vi har skabt en god blanding mellem almennyttige og private boliger, siger Jacob Bjerregaard.

Understreger mangfoldigheden
Hos Realdania By & Byg, som udvikler Kanalbyen i partnerskab med Fredericia Kommune, betegner adm. direktør Peter Cederfeld ”Kongens Punkt” som et kvalitetspræget byggeri med god arkitektur.

- Det nye boligbyggeri understreger virkelig mangfoldigheden i Kanalbyen. Her er gode rammer for både familier, seniorer og individualister under samme tag, og caféen er et ekstra plus for bylivet, siger Peter Cederfeld.

Byggeriet varierer i højden mellem fire og fem etager og rummer derudover en kælder med parkering, depotrum samt elevatorforbindelse til resten af huset.

Der indgår tre store tagterrasser, som alle er fælles. Grønne tage er også indarbejdet, og i midten af gårdrummet står ”Livets træ”.

Boligkontoret Fredericia og STB Byg forventer, at byggeriet kan være klar til indflytning i foråret 2019.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14