23948sdkhjf

Elementfabrik accepterer bødestraf for dødsulykke

Contiga Tinglev A/S har accepteret at betale en bøde på 245.000 kroner efter en tragisk arbejdsulykke, hvor en 58-årig mandlig lagermedarbejder mistede livet.

Ulykken indtraf i januar 2016, hvor lagermedarbejderen fik så alvorlige skader efter et fald fra en 2,4 meter høj stige, at han afgik ved døden.

Sagen skulle have været for retten i sidste uge. Men med Contiga Tinglevs accept blev retssagen aflyst, skriver JydskeVestkysten.

Arbejdstilsynet har efter ulykken blandt andet konstateret, at arbejdet ikke blev udført sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Administrerende direktør Karsten Rewitz siger til JydskeVestkysten, at den afdøde og hans kollega modtog undervisning i korrekt brug af udstyr, og han kan derfor ikke anerkende sagens udfald.

Manglende dokumentation gjorde imidlertid, at Contiga Tinglev ikke så anden udvej end at betale bøden:

- Vi afkrævede ikke skriftligt dokumentation for modtaget undervisning dengang, og derfor ville vi i retten ikke kunne bevise, at arbejdet blev udført forsvarligt, siger Karsten Rewitz til JydskeVestkysten.

Han oplyser, at Contiga Tinglev siden har øget sit fokus på medarbejdernes sikkerhed og understreger, at virksomheden de senere år har formået at nedbringe antallet af ulykker til 4-6 årligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094