23948sdkhjf

Århus skal bygge flere studieboliger

Antallet af studerende ventes øget fra 40.000 til 60.000 frem mod 2028, og det skaber behov for løbende at øge udbuddet af studieboliger i byen.
Tallene fremgår af en ny fælles rapport, som Aarhus Universitet, VIA University College, Kollegiekontoret og Århus Kommune har udarbejdet.

Den markante stigning i antallet af studerende skaber et behov for løbende at øge udbuddet af studieboliger i Århus.

Det gælder ikke mindst boliger dedikeret til internationale studerende, som der, ifølge rapporten, vil være 7.000 flere af i 2028:

- Attraktive uddannelser gør det ikke alene – boligforholdene er helt afgørende for det gode studieliv. Derfor er det meget vigtigt, at vi nu får udbygget kapaciteten af studieboliger i Århus. Rapporten peger på en række konkrete løsningsmuligheder, og dem må vi nu i fællesskab se at komme videre med, siger Aarhus Universitets rektor Lauritz B. Holm-Nielsen.

Blandt løsningsmulighederne peger rapporten bl.a. på:
• Øget anvendelse af udlejningsaftaler med byens boligforeninger, således at studerende får fortrinsret til visse boliger.

• Øget anvendelse af ommærkning af særligt mindre familieboliger, som på grund af størrelsen vil blive stadig mere uegnede for familier, men vil være velegnede som ungdomsboliger.

• Fortsætte opførelsen af ungdomsboliger på konkrete placeringer ved Søren Frichs Vej, på Bryggervej og på De bynære Havnearealer. Aktuelt ligger kvoten på 240 om året, hvilket således kan føre til cirka 4.300 nye ungdomsboliger i perioden.

• Det er muligt at bygge op til 150 studieboliger på Aarhus Universitets campus.

• Fortsætte udbygning af infrastrukturen, så ungdomsboliger med en nuværende perifer beliggenhed knyttes tættere til midtbyen og byens uddannelsesinstitutioner og dermed gøres mere attraktive for de studerende.

• Etablere et internationalt kollegium ved omdannelse af ét eller flere eksisterende gangkollegier samt evt. nybyggeri.

• Markedsføring og løbende overvågning af det aktuelle studieboligbehov.

Beliggenhed og husleje vægtes højt
I dag bor cirka 25 % af Århus’ unge under 30 år i støttede ungdomsboliger, mens knap 50 % bor i private lejeboliger. De resterende unge bor i privatudlejede værelser, forældrekøb, ejerlejlighed og privat andelsbolig.

Undersøgelsen viser, at de unge vælger bolig primært ud fra beliggenhed og husleje, ligesom boligkvaliteten og -indretningen har betydning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079