23948sdkhjf

Cowi øger indtjeningen

En vækst i omsætningen på 17 % og et resultat på 117 mio. kroner før skat blev resultatet af anstrengelserne hos Cowi i første halvår 2010.
Cowis nettoomsætning er i årets første seks måneder øget med 336 mio. til 2.270 mio. kroner.

Samtidig er overskuddet før skat øget fra 112 til 117 mio. kroner, mens overskudsgraden er faldet fra 5,2 til 4,6 %.

Væksten er især hentet inden for infrastruktur, mens der til gengæld har været faldende indtjening på områderne byggeri og industri:

- Vi har i begyndelsen af 2010 oplevet en fortsat høj efterspørgsel efter vores ydelser inden for den offentlige sektor. Dette gælder i særlig grad inden for infrastruktur, siger koncernchef Lars-Peter Søbye, der betegner udviklingen som tilfredsstillende.

Forventninger til resten af året
Udviklingen i de globale økonomiske konjunkturer betyder, at Cowis økonomiske udvikling i 2010 er forbundet med en betydelig usikkerhed.

I den resterende del af 2010 vil koncernens omsætning og indtjening være påvirket af udviklingen i den private sektors investeringer samt af de tilpasninger af udgifter og investeringer, som den offentlige sektor i Europa er i gang med at gennemføre:

- Vi arbejder målrettet med at omstille vores fokus og ressourcer til markedsområder med vækstmuligheder på kortere og længere sigt. På baggrund af første halvårs resultat, forventer Cowi en vis organisk vækst i omsætning og indtjening i 2010 i forhold til året før, siger Lars-Peter Søbye.

Cowi havde ved udgangen af juni i alt 6.034 ansatte mod 5.134 ansatte på samme tidspunkt sidste år. Udviklingen i antallet af medarbejdere kan primært henføres til opkøb i Norge og Sverige.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11