23948sdkhjf

Fire teams kæmper om havneprojekt i Faaborg

Efter endt prækvalifikation har Faaborg-Midtfyn Kommune og Realdania nu udpeget deltagerne i arkitektkonkurrencen.
Konkurrencen omfatter et nyt havnebad i Faaborg samt ”Øhavets blå hovedstøttepunkt”, der skal rumme faciliteter for lokale foreninger.

Ud af i alt 21 hold er følgende fire blevet udpeget til den endelige konkurrence om projektet:

• BBP Arkitekter, Orbicon Leif Hansen

• Force4 Architects, Niras

• Thing & Wainø Landskabsarkitekter, White Arkitekter, Grontmij Carl Bro

• Spektrum Arkitekter, Hundsbæk og Henriksen, A1 Consult, Aqua Teknik

Både erfarne og yngre hold
Havnebadet har et budget på 15 mio. kroner, hvoraf Realdania bidrager med de 10 mio., mens Faaborg-Midtfyn betaler den resterende tredjedel.

Finansieringen af ”Øhavets blå hovedstøttepunkt” med tilhørende foreningsfaciliteter er endnu ikke på plads, men kommunen er i dialog med relevante fonde.

- De 4 hold er valgt ud af 21 ansøgere. Der er i udpegningen af de fire hold lagt vægt på at få både erfarne og yngre hold med i konkurrencen, da vi ønsker at få så kreative og nytænkende forslag til havnebadet som muligt, siger plan- og kulturchef Christian Tønnesen.

Udfordringen
Visionen for Faaborg Havnebad er at skabe en attraktion, som er tilgængelig for alle, og som giver plads til både aktiviteter og eftertanke for børn og voksne i alle aldre.

Det er tanken, at Havnebadet skal danne rammen om aktiviteter hele året rundt – eksempelvis vil det også have faciliteter til vinterbadning. Havnebadet vil også rumme muligheder for forskellige former for vandsportsaktiviteter som fx vandpolo og kajakpolo.

Som en del af arkitektkonkurrencen bliver der gennemført en workshop, hvor de fire udvalgte hold deltager. Workshoppen skal give mulighed for en fælles brainstorm og drøftelse af, hvad området skal rumme både funktionelt og æstetisk.

Støttepunkter i hele det fynske Øhav
Udover selve havnebadet skal de fire hold også komme med forslag til, hvordan ”Øhavets blå hovedstøttepunkt” skal udformes og indrettes.

Støttepunktet skal indeholde foreningsfaciliteter for lokale foreninger som kajakklubben og dykkere. ”Øhavets blå hovedstøttepunkt” er tænkt som en del af i et netværk af mindre blå støttepunkter, der – såfremt de realiseres – skal ligge rundt i hele det fynske Øhav.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08