23948sdkhjf

Bjerg Arkitektur etablerer passivhus-institut

I Aalborg opstår nu Dansk Passivhus Institut – en ny selvstændig virksomhed med autorisation til at certificere danske passivhuse, komponenter og byggesystemer.
Certificering, rådgivning og undervisning .

Det er nøgleordene, når en række passivdesignere over de kommende uger sætter foden under eget bord i Dansk Passivhus Institut.

Det nye selskab er autoriseret af Passivhaus Institut Darmstad til at certificere passivhuse, håndværksmæssige passivhusløsninger og nye passivhusprodukter:

- Passivhuset har de seneste år stået lidt i skyggen af ingeniørvirksomhedernes udvikling af højteknologiske lavenergibyggerier med ensidig fokus på energisystemer, og der er mange myter om passivhusets muligheder, konstaterer arkitekt og certificeret passivhusdesigner Søren Riis Dietz fra Bjerg Arkitektur, der står bag etableringen af Dansk Passivhus Institut med hjemsted i Aalborg.

Innovativt samarbejde
Søren Riis Dietz pointerer, at der både i relation til nybyggeri og energirenovering er brug for information og oplysning.

Dels om det økonomiske perspektiv med enorme driftbesparelser, dels om komforten og dels om de arkitektonsike muligheder, der opstår, når mange små tiltag samles i helhedsløsning:

- Målet er dels at klæde virksomhederne på, så de kan bygge passivhuse, dels at skabe grundlag for udvikling af innovative og synergiskabende samarbejder om udvikling af løsninger og komponenter, der matcher kravene i passivhus-konceptet, siger Søren Dietz..

Afdelinger i Hjørring, Aalborg og København
Dansk Passivhus Institut har indgået samarbejde med førende jyske virksomheder samt byggeuddannelserne på University College Nord og Tech College.

Instituttet bemandes af fire erfarne arkitekter og passivhusdesignere, der får hele landet som råderum.

- Vi oplever, at både private virksomheder, boligselskaber og kommunerne fokuserer behovet for en bæredygtig udvikling. Der er landet rundt opbygget et betydeligt behov for reel og kvalificeret rådgivning om passivhuset og passiv+ konceptet samt de strategiske muligheder, det rummer.

- Derfor har vi hele landet som arbejdsområde, og rent praktisk fordeler vi styrken i Aalborg, Hjørring og København, hvor Bjerg Arkitektur de seneste år blandt andet har været primus motor i udviklingen af passivhusstrategier for Høje Tåstrup Kommune, slutter Søren Riis Dietz.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094