23948sdkhjf

Expedit lancerer ny vækstplan

Den nytiltrådte direktør, Steen Bødtker, lægger ud med ambitiøse vækstplaner. Omsætningen skal runde 500 mio. kroner i 2013.
Expedit har været ramt af finanskrisen og måtte gå ud af 2009 med et underskud.

Ifølge direktør Steen Bødtker har virksomheden imidlertid et enormt potentiale, og det giver tro på fremtiden:

- Min ambition er at øge omsætningen med 10 % årligt og runde den halve milliard senest i 2013, lyder den optimistiske melding fra den nytiltrådte topchef.

53-årige Steen Bødtker har siden 2005 været bestyrelsesformand i Expedit, der omsatte for knap 400 mio. kroner i 2009. Han har tidligere været koncernchef for 1.500 medarbejdere i den hollandske plastkoncern Vink og senest direktør i Elmerprint i Vejle.

Vækst er påkrævet
- Som tidligere bestyrelsesformand har jeg indgående viden til Expedit og virksomhedens markeder. Min klare vurdering er, at vækst er både realistisk og påkrævet for at sikre virksomheden på den lange bane. Det er især salget, der skal bankes i vejret, både til detailsektoren og andre kundesegmenter, siger Steen Bødtker.

Direktøren vil øge salget både på det danske marked og i Norge, Sverige og Finland, hvor Expedit har datterselskaber:

- Med mere end 50 år i markedet har Expedit opbygget en enorm 'knowhow', som nye kunde-grupper kan drage stor fordel af. Men vi skal være bedre til at formidle vores viden til markederne. Der er ingen tvivl om, at den rette butiksindretning skaber en klar profil og et øget salg i en række brancher, hvor vi ikke er til stede nu, siger Steen Bødtker.

Lykkeligt generationsskifte
Steen Bødtker overtager ledelsen af Expedit efter den 64-årige Uffe Færch, hvis kontrakt udløber. Uffe Færch har været ansat i Expedit siden 1974 og har siden 1983 været direktør.

Den 11 år yngre afløser lægger ikke skjul på, at der er tale om et lykkeligt generationsskifte:

- Uffe har været en af de bærende kræfter i at forvandle Expedit fra et lille foretagende med 40 ansatte og en omsætning på 11 mio. kroner i 1974 til at være blandt Nordens største aktører inden for butiksindretning. Derfor er jeg særdeles stolt af at tage teten og føre virksomheden videre ind i det næste årti, siger Steen Bødtker.

Steen Bødtker overtog officielt stillingen som administrerende direktør den 1. september, hvor der samtidig blev holdt ekstraordinær generalforsamling for at vælge et nyt bestyrelsesmedlem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078