23948sdkhjf

NCC skal opføre nyt domicil for Danske Handicaporganisationer

Sammen med Cubo, Force4, Niras samt Møller & Grønborg har entreprenøren vundet konkurrencen om ”Verdens mest tilgængelige kontorhus”.
Danske Handicaporganisationers nye domicil bliver på 10.000 m² og skal opføres ved Høje Taastrup Station.

Mandag den 6. september blev vinderen af arkitektkonkurrencen offentliggjort, og valget faldt på Team NCC – i skarp konkurrence med Pihl/BIG/Cowi og MT Højgaard/Cobe/Grontmij Carl Bro.

Udover NCC består det vindende team af arkitektfirmaerne Cubo og Force4, landskabsarkitekterne Møller & Grønborg samt ingeniørvirksomheden Niras.

Byggeri til inspiration – nationalt som internationalt
Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer, er begejstret for vinderforslaget, som giver mennesker med handicap ubesværet adgang til et moderne, fleksibelt og bæredygtigt kontorhus:

- Vi har valgt det forslag, som rummer det største potentiale nu og i fremtiden, og som i sin form virker effektivt, imødekommende, menneskeligt og inkluderende. Det handler om at skabe ligeværdig adgang for alle til at udfolde deres potentiale ved at fjerne alle barriererne i omgivelserne for personer med handicap. Derfor har vi valgt et projekt, som andre kan komme og lære af, siger han.

Vinderprojektet blev offentliggjort ved et pressemøde på Høje-Taastrup Kommunes Rådhus, hvor bl.a. Benedikte Kiær, socialminister og koordinerende minister på handicapområdet, deltog:

- Det er fantastisk, at der nu for første gang i verden bliver bygget en bygning, der er tilgængelig for alle, uanset alder eller handicap. For når tilgængelighed er tænkt ind fra begyndelsen, sikrer man, at alle kan deltage. Jeg håber, at byggeriet vil inspirere andre, både nationalt og internationalt, til at sætte fokus på, hvordan man skaber nogle rammer, hvor alle kan være med, siger ministeren.

Det nye domicil på 10.000 m² forventes taget i brug til oktober 2012. Ved siden af bygningen bliver der etableret en sansepark med natur og installationer, som udfordrer alle fem sanser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156