23948sdkhjf

Kastrup ansætter igen

Efter en fyringsrunde sidste efterår har Kastrup A/S siden nytår øget staben med 140 % på sin fabrik for træ/alu-vinduer. Samtidig satser virksomheden med et nyt produkt.
Den vestjyske vinduesfabrikant Kastrup A/S blev i fjor ramt af en ordrenedgang og måtte efterfølgende sige farvel til en snes mand.

De er nu tilbage, og samtidig er der blevet plads til at ansætte endnu flere folk:

- Når jeg går rundt ude i produktionen, hilser jeg på folk, jeg ikke kender. Siden nytår har vi øget beskæftigelsen på fabrikken for træ/alu-vinduer fra 25 til 60 medarbejdere. Tæller man funktionærerne med, er medarbejderstaben øget fra 40 til 75, siger direktør Lasse Kastrup.

Mange ordrer i ferien
Lasse Kastrup valgte at fastholde produktion og salgsapparat gennem hele sommerperioden, og det er en væsentlig del af forklaringen på den aktuelle succes:

- I forhold til de foregående somre har vi i år mærket betydeligt mindre sæsonudsving. Mange af vore kunder har også holdt forretningen kørende i ferien. Det har givet mange ordrer fra tømmerhandlere og til projektmarkedet, ikke mindst boligforeninger, fortæller direktøren.

Foruden træ/alu vinduerne, der produceres på fabrikken i Lyby nord for Skive, fremstiller Kastrup plastvinduer i Holstebro og trævinduer i Vildbjerg. Beskæftigelsen på de to sidstnævnte fabrikker ligger stabilt på 20 mand hvert sted.

Nyudviklet profil vil skæppe i kassen
Den vestjyske vinduesfabrikant mærker, at efterspørgslen pt. er størst inden for træ-alu-området, hvor man netop nu udvider sortimentet med en ny type højisolerende kompositprofil.

Profilen er udviklet i samarbejde med tyske Rehau, og det plastbelagte, fiberarmerede komposit skal afløse de hidtil anvendte alu-profiler.

Forventningerne til det nye produkt er store – ikke mindst fordi det er lykkedes at nedsætte U-værdien fra 1,08 til 0,84 ved tre-lags ruder:

- Vores nye, højisolerende kompositprofiler vil givetvis skærpe interessen for vores vinduessortiment. Flere produktnyheder er på vej samtidig med, at vi investerer i automatiseret produktion. Kastrup – og dermed vore kunder – går en spændende tid i møde, spår en optimistisk Lasse Kastrup.

På træ-alu-fabrikken er Kastrup begyndt at producere vinduer med de nye profiler. I løbet af efteråret udfases alu-profilerne, hvorimod der fortsat vil blive anvendt aluminium til vedligeholdelsesfri skalbeklædning af vinduets udvendige karm og ramme.

Virksomheden indfører også komposit-profiler som en valgmulighed i sin produktion af plastvinduer, der foregår ved Holstebro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094