23948sdkhjf

It-forsinkelser koster i byggeriet

En forsinkelse af det såkaldte RUT-register vil medføre tab af arbejdspladser i byggefagene. Det mener flere af byggeriets organisationer, som kræver politisk handling.
Målet med RUT-registeret er at sikre, at udenlandske tjenesteydere ikke arbejder i Danmark uden at overholde de danske regler for fx arbejdsmiljø, moms og skat.

Registeret skulle efter planen have været klar i oktober, men det ser ikke ud til at blive tilfældet, og det får nu flere organisationer til at reagere.

Hos Håndværksrådet, der repræsenterer cirka 6.500 små og mellemstore virksomheder i byggeriet, har en undersøgelse for nylig konkluderet, at danske SMV’ere har store problemer med udenlandske arbejdssjak, der arbejder uden for loven:

- Danmarks små og mellemstore virksomheder slås dagligt med den voksende unfair konkurrence fra udenlandske byggefirmaer, som arbejder uden for loven, siger Håndværksrådets adm. direktør, Ane Buch.

Udsættelse skal trækkes tilbage
Også hos Dansk Byggeri mødes udsigten til en forsinkelse med kritik:

- Det er yderst skadeligt for byggeriet, men handler også om undergravning af arbejdsmarkedet til skade for hele samfundet, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, der bakkes op af Peter Hougård Nielsen, bygningsgruppeformand i TIB:

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at ministeren ikke kan løfte den her opgave til tiden. Lige nu myldrer det med udenlandske virksomheder, der opererer i det skjulte, siger han.

Lars Storr-Hansen oplyser, at Dansk Byggeri nu vil tage kontakt til ministeren med det formål at få udsættelsen trukket tilbage.

Baggrund
Beskæftigelsesminister Inger Støjbjerg oplyste lørdag den 11. september, at muligheden for online registrering af udenlandske arbejdstagere i Danmark bliver forsinket på grund af problemer med it-systemet.

Det betyder, at de nye regler om anmeldelsespligt for enkeltmandsvirksomheder og hvervgiverpligt bliver tilsvarende forsinket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078