23948sdkhjf

Enestående byggeri sætter Helsingør på ’søkortet’

Fredag den 17. september stikkes spaden i jorden til et nyt Søfartsmuseum i Helsingør. Byggeriet er tegnet af Bjarke Ingels og løber op i 212 mio. kroner.
Helsingør er igen på vej imod at få en central placering på det verdensomspændende søkort.

Fredag i denne uge tages det første spadestik til byens kommende Søfartsmuseum, der bliver 7.600 m² stort og ventes at koste 212 mio. kroner i byggeudgifter.

Museet, tegnet af BIG, Bjarke Ingels Group, bliver helt enestående – også i international målestok. Det indrettes nemlig i den største af de to dokker på den tidligere værftsgrund ved Helsingør Havn.

Så vidt vides findes der ikke andre eksempler, hvor en dok af denne størrelse (150x25x8 meter) er omdannet til maritimt museum.

Må ikke rage over jorden
Handels- og Søfartsmuseet har siden 1915 ligget på Kronborg, og slottet spiller også en central rolle i forbindelse med placeringen og etableringen af det nye museum.

Byggeriet må nemlig ikke rage op over jorden og tage udsigten til Kronborg. Til gengæld vil adgangsvejen til Kronborg blive ført hen over museet, så man på én gang opnår synlighed og sikrer, at museet ikke tager opmærksomheden fra Kronborg Slot.

Byggeriet og indretningen realiseres takket være generøse donationer fra i alt 11 fonde.

En folkefest
Det er kulturminister Per Stig Møller, der har fået til ære at markere byggestarten ved at starte den maskine, der skal grave ud til det underjordiske byggeri omkring den åbne dok.

Det sker fredag klokken 15.00, og forud for dette er der blandt andet taler fra formanden for Maritim Museums Fond, Mette Christensen, og formanden for Søfartsmuseets bestyrelse, Erik Østergaard:

- Vi håber, at rigtigt mange mennesker vil komme forbi og fejre dagen sammen med os, så vi får en folkefest. Vi er helt sikre på, at Søfartsmuseet vil blive en gevinst for både Helsingør og Danmark og for søfartshvervet. Det bliver en historisk dag, siger Mette Christensen og Erik Østergaard samstemmende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112