23948sdkhjf

Fem nye byggerier i Ørestad Syd

I løbet af den kommende periode igangsættes flere projekter med ældreboliger, familieboliger, kollegier og rækkehuse i den københavnske Ørestad.
De fem nye byggerier går i jorden i løbet af efteråret 2010 og i begyndelsen af 2011. De ventes alle klar til indflytning i 2012:

- Det er gode nyheder for Ørestad Syd og samtidig et godt udtryk for, at udviklingen fortsætter i Ørestad på trods af afmatning i ejendomsmarkedet, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen fra By & Havn, der står bag udviklingen af området.

Stor interesse for rækkehuse
To af byggerierne opføres i den sydvestlige del af Ørestad Syd. Der er tale om 36 rækkehuse samt et alment familieboligbyggeri på 83 boliger.

De 83 almene familieboliger bygges af Boligforeningen AAB i én længe med i alt 11 etager mod nord og seks etager mod syd. Boligerne får alle både østvendte og vestvendte altaner.

Bebyggelsen vil fremstå i mørk facadesten med transparente altaner placeret forskudt for hver anden etage.

Samtidig med ABB’s byggeri opfører Arkitektgruppen 36 rækkehuse på en tilstødende grund. Husene bliver cirka 100 m² store og udstyres med terrasse og tagterrasse. Interessen for projektet har været stor, og allerede inden spaden er gået i jorden, er det lykkedes at sælge 24 af boligerne.

Byggeri af Sjælsø-projekt netop indledt
Fredag i sidste uge var der første spadestik til 49 almene familieboliger, som Sjælsø Gruppen bygger for Lejerbo.

Bebyggelsen er tegnet af Wilhelm Lauritsen Arkitekter og opføres i ni etager med tagterrasser til 7. og 8. etage.

120 ungdomsboliger i EU-udbud
De to sidste projekter er 120 støttede ungdomsboliger og 114 plejeboliger, som opføres side om side af henholdsvis Investeringsgruppen Gribskov og KAB.

Kollegie-boligerne er tegnet af Erik Møllers Tegnestue, og projektet er pt. i EU-udbud. Gribskov forventer at kunne indgå aftale med en totalentreprenør i indeværende år.

Plejebolig-projektet omfatter, udover de 114 plejeboliger, et ca. 2.100 m² stort serviceareal, der får plads til op mod 70 ansatte. Byggeriet opføres i syv etager, og i stueetagen indrettes bl.a. frisør, wellness, fitness og café.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094