23948sdkhjf

Nyt projekt skal udvikle Viborgs midtby

Viborg Kommune og Realdania lancerer nu en byplankonkurrence for de banenære arealer omkring Viborg Station samt et større byområde syd for banen.
- Stationsområdet i Viborg Midtby skal være en levende, banebrydende og bæredygtig bydel.

Sådan lyder visionen for et nyt byudviklingsprojekt, som Viborg Kommune og Realdania igangsætter sammen.

Byplankonkurrencen skal blandt andet give svar på:

• Hvordan kan en omdannelse af stationsområdet bedst bidrage til midtbyens udvikling som et dynamisk bycenter for hele kommunen?

• Hvordan kan en ny udformning af stationsområdet forbedre sammenhængen mellem midtbyen og sydbyens erhvervsområde på tværs af banen?

• Hvordan kan området udvikles som knudepunkt for den lokale og den regionale, kollektive trafik og indrettes, så valg af miljøvenlig transport fremmes?

Kan fungere som demonstrationsprojekt
Ifølge projektleder Karen Skou fra Realdania vil projektet sætte fokus på nogle generelle udfordringer omkring løsning af de barriereproblemer, som stationsområder ofte giver:

- Den kommende udvikling og fortætning af stationsområdet og de bynære erhvervsområder vil derfor ikke alene være til gavn for Viborg. Det vil også kunne fungere som demonstrationsprojekt for andre byer, som står overfor en lignende byudvikling, siger hun.

Fokus på bæredygtig byudvikling
Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen betegner omdannelsen af stationsområdet som en enestående mulighed for at styrke og udvikle Viborg til glæde for hele kommunen.

Han fortæller, at projektet bl.a. skal bruges til at undersøge, hvordan det kan lade sig gøre at fremme en bæredygtig bymæssig udvikling.

Realdania og Viborg Kommune bidrager hver med 2,1 mio. kroner til arbejdet med byplankonkurrencen og helhedsplanen.

Læs mere om projektet på Viborg Kommunes hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096