23948sdkhjf

Planer for milliardbyggeri afsløret i København

Cobe Arkitekter løb torsdag med sejren i idekonkurrencen om Nørre Campus – en ny videnbydel på Nørrebro til et tocifret milliardbeløb.
Med sejren sikrer Cobe sig en kontrakt på rådgivning under udviklingen af vidensbydelen til en værdi af 1 mio. kroner.

Vinderteamet består udover Cobe Arkitekter af Rambøll, Copenhagen Capacity, DS Landscape Architects (Holland), Asplan Viak Ingeniør (Norge) samt Arkitekt Kerstin Höger GMBH (Schweiz).

Frem til foråret 2011 skal vinderteamet sammen med brugerrepræsentanter udarbejde den konkrete udviklingsplan for det 418 hektar store byområde.

Begejstret jury
Cobe’s vinderforslag har imponeret konkurrencens jury med sine klare strategier og vision for en integreret vidensby, som spiller sammen med det lokale bymiljø.

Juryens formand, vicedirektør Connie Barfod fra UBST, betegner forslaget som et robust fundament for de kommende års udvikling af bydelen, mens rektor Ralf Hemmingsen fra Københavns Universitet fremhæver, at vinderteamet svarer overbevisende på de komplekse spørgsmål, som projektet rejser:

- Nu har vi et ambitiøst bud på, hvordan vi styrker dialogen mellem vidensinstitutioner, virksomheder, beboere og besøgende, siger han.

Videnspladser og cykelstier
Forankringen af universitetet i byen sker blandt andet ved etablering af såkaldte videnspladser, som hver især bliver tilknyttet en ‘vidensbørs' – fx en bogcafe, udstillingsbygning eller et konferencecenter.

Områdets centrale vidensplads bliver placeret i hjertet af campus ved skæringspunktet mellem Nørre Allé og Tagensvej og forbinder Rigshospitalet, Panum, Universitetsparken og De Gamles By.

I juryens bedømmelse fremhæves vinderforslagets grundtanke om, at det ikke er nødvendigt at etablere nye store rekreative områder, hvis der skabes bedre sammenhæng mellem de eksisterende områder.

Forslaget fokuserer i stedet på at øge tilgængeligheden til store og små rekreative områder ved hjælp af omfattende net af cykelstier.

Trafikale barrierer skal væk
I forslaget indtænkes de store boulevarder og trafikårer Nørre Allé, Tagensvej, Jagtvej og Blegdamsvej.

De fremstår i dag som svært tilgængelige barrierer mellem de forskellige campusområder og -kvarterer, men det skal ændres via tunnel- og broløsninger samt nye pladser og en cykelforbindelse:

• En tunnel under Nørre Allé og en plads skal skabe et aktivt byrum i overgangen mellem Universitetsparken og Fælledparken.

• En bro henover Tagensvej og Amorparken med auditorier tilknyttet skal styrke sammenhængen mellem Panum og Rigshospitalet.

• Nye hovedadgange og pladser ved Panum, Rigshospitalet og Fælledparken skal integrere områderne.

• Vidensbydelen skal bindes sammen på tværs af en ny cykelforbindelse fra Søerne gennem Fælledparken, Universitetsparken og videre til Haraldsgadekvarteret, der rummer store muligheder for erhvervsudvikling baseret på universitetets og Rigshospitalets forskning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094