23948sdkhjf

Plejehjem i Aabenraa foran omfattende udvidelse

Rise Plejehjem med 33 plejeboliger skal om- og udbygges for 90 mio. kroner. Dermed vil det i fremtiden komme til at bestå af 84 boliger.
Aabenraa Kommune har sammen med et alment boligselskab netop taget hul på et større byggeprojekt på Rise Plejehjem.

Projektet, der medfører hel eller delvis nedrivning, vil udvide plejehjemmet fra de nuværende cirka 3.000 m² til 7.500 m².

Bygherrerne har netop udbudt totalrådgivningen i forbindelse med projektet, og det ventes, at der tegnes to rådgivningskontrakter med vinderen af den kommende projektkonkurrence.

Vil bryde med det traditionelle institutionspræg
Projektet er udvalgt af Erhvervs- og Byggestyrelsens til at modtage støtte til en modelprogramproces og afholdelse af projektkonkurrence. Det betyder, at byggeriet kommer til at tage afsæt i styrelsens ”Modelprogram for plejeboliger”.

Modelprogramprocessen skal sikre, at viden og idéer fra programmet udvikles og forankres i projektet, herunder i programmet til projektkonkurrencen.

Det er et Aabenraa Kommunes projektmål, at det fremtidige byggeri skal bryde med det typiske institutionspræg, der kendetegner flere plejehjemsbyggerier, og at der skabes et byggeri der understøtter ’hjemmelighed’ for beboeren.

Fokus på velfærdsteknologiske løsninger
Byggeriets disponering skal yderligere understøtte Rise Plejehjems livsfilosofi ”Eden”, der søger at imødegå de for beboerne klassiske problemstillinger i forhold til ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed.

Der vil i den forbindelse være fokus på, at der i projektet indarbejdes velfærdsteknologiske løsninger der understøtter beboernes selvhjulpethed og plejepersonalets arbejdsmiljø, samt at de velfærdsteknologiske løsninger giver mulighed for at optimere plejeressourcerne.

Opgaven ventes projekteret til et fagentrepriseudbud. Den forventede ramme til håndværkerudgifter er ca. 90 mio. kroner ex moms.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Bascon A/S i Århus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078