23948sdkhjf

Hoffmann-ejer: Lavkonjunkturen er ovre for denne gang

Norske Veidekke, der er selskabet bag entreprenørfirmaet Hoffmann, kan for 3. kvartal i træk præsentere positive vækstrater.
Veidekke præsenterede forleden sin seneste konjunkturrapport for aktiviteterne i de skandinaviske lande, og hos ledelsen ser man positivt på den aktuelle situation:

- Vi kan nu konstatere, at lavkonjunkturen er ovre for denne gang. Tre kvartaler i træk med positiv vækst indikerer, at pilen peger fremad, siger Veidekkes direktør for strategi og marked, Rolf Albriktsen.

Fremgang i Danmark i 2011
Forventningerne til væksten er opjusteret i både Norge, Sverige og Danmark. I Norge ventes en realvækst på 2 % i år og 4 % næste år, mens 2010-prognosen for markedsvæksten i Sverige er opjusteret fra 0,5 til 3 %.

I Norge er det fremgang på boligmarkedet, erhvervsmarkedet og inden for anlæg, der ligger til grund for opjusteringen. I Sverige er bolig- og erhvervsbyggeri begyndt at udvikle sig positivt som følge af den stærke svenske økonomi.

I den danske bygge- og anlægssektor forventer Veidekke fortsat en negativ vækst i det samlede investeringsniveau for 2010. Men nedgangen ser ud til at blive mindre end tidligere vurderet, og fremgangen kommer i 2011 – dog fra et lavt niveau:

- Efter en så kraftig nedgang, som der har været her, vil det tage tid, før investorerne tør sætte gang i et byggeri, lyder vurderingen.

Global usikkerhed vil fortsat spille ind
Ifølge Veidekke har udviklingen de senere år vist, at de skandinaviske lande i høj grad påvirkes af det, der på sker internationalt plan. Det gælder i særdeleshed for byggesektoren:

- Bygge- og anlægsmarkedet i Skandinavien udvikler sig positivt i 2010 og 2011. Men frem mod 2015 ser vi ingen tegn på, at pilen for alvor peger op. Usikkerheden i verden vil fortsat påvirke os og give udsving i aktivitetsniveauet, slutter Albriktsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11