23948sdkhjf

Rødovre foran markant byfornyelse

To højhuse skal nedrives i Rødovre Syd for at give plads til ny bebyggelse. Kommunen har netop igangsat en idékonkurrence for omdannelsen af området.
Baggrunden for konkurrencen er et ønske om at få belyst mulighederne for en ny helhedsplanlægning af området omkring Rødovre Station og boligkvarteret Milestedet.

Visionen er, at Rødovre skal være et godt sted at bo og arbejde med grønne byrum og mødesteder, samt pæne og velfungerende gaderum.

Masser af byggemuligheder
Da Rødovre Station er en knudepunktsstation, kan der planlægges for regionale funktioner som kultur, uddannelse, store kontorvirksomheder og boliger.

Der er således flere nye byggemuligheder i området. I boligområdet Milestedet skal to højhuse nedrives, hvorefter der åbnes mulighed for ny bebyggelse.

Der vil endvidere være mulighed for nyt højhusbyggeri på en grund ved Rødovre Station og Avedøre Havnevej.

Bæredygtig byudvikling
Rødovre Kommune ønsker generelt at fremme en bæredygtig udvikling af byen gennem den fysiske planlægning. Bæredygtighed bør derfor også indtænkes i planlægningen for Rødovre Syd.

Tiltag som byfortætning, energirigtigt byggeri, grønne områder, kunstige søer/ kanaler til opsamling af regnvand, gode stiforbindelser og god kollektiv trafik fremhæves i den forbindelse som ingredienser, der kan realisere visionerne for en bæredygtig bydel:

- Vi håber udfordringen bliver taget op, og at arbejdet med opgaven vil resultere i mange gode ideer, der kan indgå i den fremtidige udvikling af Rødovre Syd, lyder det fra borgmester Erik Nielsen.

Dommerkomiteen vil bestå af repræsentanter for Rødovre Kommune og tre fagdommere udpeget af Arkitektforeningen. Forslag skal indsendes senest den 6. januar 2011. Læs mere på www.arkitektforeningen.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08