23948sdkhjf

10 arkitekter i opløb om landsdækkende projekt

Realdania og Kræftens Bekæmpelse er nu klar til anden fase af konkurrencen om at bygge syv nye rådgivningscentre.
Over de kommende år vil Kræftens Bekæmpelse bygge syv nye rådgivningscentre tæt på hospitalernes kræftcentre i Aalborg, Herning, Vejle, Odense, Roskilde, Næstved og Herlev.

I den anledning udskrev organisationen i juli en arkitektkonkurrence, som adskiller sig fra typiske konkurrencer ved, at den udelukkende er forbeholdt yngre arkitekter.

I alt 48 kvalificerede arkitekter søgte om at komme i betragtning, og de er nu skåret ned til 10:

- Jeg er imponeret over det høje niveau og det store arbejde, ansøgerne har lagt i projektbeskrivelserne. Man kan se, at de har sat sig grundigt ind i, hvordan det er at være kræftpatient. Det har bestemt ikke været let at vælge mellem ansøgerne, siger Leif Vestergaard Pedersen, der er adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.

Projekterne vil blive sat i gang individuelt over de næste fem år. Kræftens Bekæmpelse forventer selv at investere 100 mio. kroner i byggeriet, mens Realdania, der er partner på projektet, stiller med 50 mio. kroner.

De 10 udvalgte arkitekter er: Adept, Arkitekt Claus H. Pryds, Effekt, Lumo Arkitekter, MAPT, Nordlund Architects, Phoam Studio, Polyform Arkitekter, WE Architecture samt Wienberg Architects.

Læs mere om projektet i artiklen " Unge arkitekter skal tegne nye centre til kræftrådgivning "
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093