23948sdkhjf

Markant løft til 250 gårdhavehuse

Et af tidens største renoveringsprojekter, der bl.a. omfatter 17.000 m² nye facader, er nu halvvejs i Nivå. Arbejdet gennemføres med Skana Entreprise som hovedentreprenør.
- Kontrasten mellem gammel og nyt er overvældende. Det bliver rigtig flot. Hele boligområdet løftes markant i en fin balance mellem funktion og æstetik, og de første tilbagemeldinger fra beboerne i de færdige huse lyder på øget boligkomfort med mindre træk og eliminerede kondensproblemer.

Det er formanden for Fredensborg Boligselskab, John Olsen, der gør midtvejsstatus for den omfattende renovering af 250 gårdhavehuse i Nivå.

Projektet gennemføres for KAB og Fredensborg Boligselskab med Skana Entreprise som hovedentreprenør, Mangor & Nagel som arkitekt og Dominia som ingeniør.

Forsinkelser indhentet
Siden opstarten i november sidste år har håndværkerne i gennemsnit afleveret et hus om dagen og er nu præcis halvvejs i arbejdet.

Projektet omfatter etablering af knap 17.000 m² nye, energivenlige facader, der beklædes med ca. 100.000 skærmtegl. Desuden skal 10 kilometer omfangsdræn graves op, 10 kilometer sokler skal efterisoleres, og endelig skal alle eksisterende skure og plankeværker rives ned og genopbygges.

Jan Buch Stephansen, projektleder i Skana Entreprise, oplyser, at det henover sommeren er lykkedes at indhente forsinkelser fra vinter og forår.

Nøgleordene er planlægning, en stram styring af byggepladsen samt ikke mindst forstående beboere og et engageret, samarbejdsvilligt teamwork mellem alle byggepladsens aktører:

- Ikke mindst i lyset af vejrgudernes modspil nyder projektet godt af, at det tidligt i processen er lykkedes at få inddraget beboerne som positive medspillere trods de gener, et så stort indgreb i et velfungerende boligområde medfører, forklarer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141