23948sdkhjf

PensionDanmark opfører "Isbjerget" i Århus

Byrådet i Århus har godkendt en overdragelse, og boligprojektet med 200 boliger på havnen i Århus ventes indledt inden årsskiftet.
Aftalen kom endeligt på plads torsdag, og fredag formiddag blev overdragelsen præsenteret på et pressemøde i Århus.

PensionDanmark overtager dermed både grunden og projektet, og planen er at gå i jorden allerede i år, så de godt 200 lejligheder står klar til indflytning hurtigst muligt:

- Det er et utrolig positivt signal for den nye bydel på havnen, at byggeriet nu går i gang. Det understøtter Århus som en by i fortsat vækst. Det har været et langt, sejt træk at holde "Isbjerget"-projektet flydende gennem finanskrisen. At det nu er lykkedes, er en fantastisk god nyhed for byen, siger borgmester Nicolai Wammen.

Glæden var således stor på pressemødet – ikke mindst hos PensionDanmark, der ser spændende perspektiver i at blive en del af det århusianske boligmarked:

- Vi anser "Isbjerget"-projektet for at være en rigtig god investering, som samtidig giver vores medlemmer og andre adgang til attraktive boliger. Beboerne kommer til at bo i spændende lejligheder på én af Århus’ absolut bedste placeringer, og vi glæder os meget til snart at gå i gang med byggeriet, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen.

"Isbjerget" er tegnet i et internationalt samarbejde mellem de danske tegnestuer Cebra og JDS Architects samt hollandske Search og franske Louis Paillard. Byggeriet rummer godt 200 lejligheder og bliver placeret på den såkaldte Ø2 på spidsen af Nordhavnen.

Det er entreprenørkoncernen NCC, der er totalentreprenør på projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098