23948sdkhjf

Spaden i jorden til "Den Blå Planet"

Byggeriet af det nye Danmarks Akvarium blev indledt fredag nord for Kastrup Havn. Projektet er tegnet af 3XN.
Den officielle start på byggeriet af ”Den Blå Planet”, det nye Danmarks Akvarium, blev markeret fredag, da Tårnbys borgmester, Henrik Zimino, tog første spadestik.

- Det er en stor dag for Tårnby Kommune. Vi tager nu hul på et byggeri, der om tre år bliver Nordeuropas største og mest moderne akvarium, sagde Henrik Zimino blandt andet.

Noget af det bedste arkitektur i Danmark
Efter planen skal Den Blå Planet åbne dørene for besøgende i foråret 2013. Indtil da har Danmarks Akvarium åbent i de nuværende bygninger i Charlottenlund, hvor der bl.a. er udstillet en model af byggeriet.

Blandt bidragyderne til projektet er Realdania, som har støttet byggeriet med 205 mio. kroner. Fondens adm. direktør, Flemming Borreskov, deltog derfor også under markeringen af det første spadestik, og han har store forventninger til det kommende akvarium:

- Bygningen blive formet som en hvirvelstrøm og viser noget af den bedste arkitektur, som Danmarks kan byde på i det 21. århundrede. 3XN har med Den Blå Planet skabt et helt unikt byggeri. Et byggeri, der ikke kun i sit indhold, men også i sin form har potentiale som et nyt vartegn for København og for Danmark. Lige midt i et af de travleste trafikknudepunkter i Skandinavien og i Øresundsregionen, sagde Flemming Borreskov.

Blandt entreprenørerne på det cirka 11.000 m² store byggeri er Kai Andersen A/S, som tilbage i maj vandt licitationen på facade-, tag- og stålentreprisen.

Kai Andersen har afdelinger i Holte, Aalborg og Århus og står bl.a. bag stålkonstruktionerne, glas- og keramikfacaderne samt tagdækningen på DR-Byen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094