23948sdkhjf

Rundhåndet donation baner vej for renoveringsprojekt

Musikhuset Aarhus har modtaget den største enkeltstående donation nogensinde. Pengene er øremærkede til en gennemgribende renovering af musikhusets store sal.
Bag donationen på 10 mio. kroner står Købmand Herman Sallings Fond, som dermed gør det muligt at gennemføre en række tiltrængte projekter.

Musikhuset store sal fra 1982 skal således have nyt ventilationsanlæg, ny belysning og ny gulvbelægning, og så skal salens stole ompolstres:

- Det er ganske enestående og mere, end vi nogensinde turde drømme om. Meget optimistisk havde vi håbet, at vi via forskellige fonde kunne finde finansiering til de enkelte delprojekter, der står på ønskesedlen, siger Marianne Bedsted, direktør i Musikhuset Aarhus.

Om renoveringen
Renoveringen af Store Sal er et både delikat og omfangsrigt projekt, der skal gennemføres med respekt for husets eksisterende arkitektur og de kunstnere, der med tiden har sat præg på salen.

Planen er at lukke salen i to måneder hen over sommeren 2011, hvor renoveringen gennemføres. Der skal den forbindelse tilknyttes en rådgivende komite, som skal finde en kunstner, der skal være med til at sikre, at salen får et sammenhængende udtryk.

Århus Kommune oplyser følgende om delprojekterne:

• Ventilationsanlæg udskiftes og energioptimeres
Udskiftningen giver en stor årlig besparelse og sikrer musikhuset en miljørigtig profil. Anlægget vil samtidig resultere i et bedre indeklima i salene.

• Ny belysning
Glødepæren udfases i Den Europæiske Union. Belysningen i Store Sal skal derfor redesignes for at komplementere nutidig teknologi på området.

• Ompolstring af stole og ny gulvbelægning
Tusindvis af forestillinger og millioner af gæster har sat sit præg på stole og gulvtæpper. Tæppet blev sidst skiftet og stolene sidst ompolstret for 12 år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092