23948sdkhjf

Skou Gruppen renoverer 130 lejligheder i Købehavn

Ejerforeningen Enghavecentret skal gennemgå et af de største ejendomsrenoveringer i københavnbydelen Vesterbro inden for de senere år.

Blandt andet skal svalegangene inddrages ved at rykke facaden 1,3 meter og dermed udvide ejendommens 130 lejligheder, en ny klimaskærm monteres, og der etableres "grønt tag" på ejendommen, der er opført i 1960’erne.

- Projektet har været på tegnebrættet siden 2012, og vi har kæmpet med forskellige udfordringer, siger bestyrelsesformand i Enghavecentret, Brian Jack Rosendahl i en pressemeddelelse.

Effekt Arkitekter har hjulpet ejerforeningen med at udforme og få godkendt et projekt til 40 mio. kroner og Skou Gruppen skal udføre renoveringen og ombygningen i hovedentreprise. En af byggesagens største udfordringer bliver bygningernes placering og byggepladsforholdene.

Bygningerne ligger på hjørnet af Enghavevej og Matthæusgade, hvor trafikken er intens, og hvor supermarkedet i stueetagen får leveret varer flere gange om ugen. Enghavecentrets lejligheder ligger på et betontag til en parkeringskælder og supermarkedet.

- Hele planlægningen i byggesagen handler om vægt. Taget kan ikke holde til at blive belastet med for mange kilo, og i forvejen er stilladset tungt. Vi bruger trykfordelingsbjælker for at mindske trykket på taget, og alle materialer og tungt udstyr må ned på jorden. For at sikre fremdrift i projektet har vi nøje planlagt de forskellige arbejdsgange og lavet vægtudregninger på baggrund af forskellige scenarier, så vi ikke bruger unødig tid på at få materialer, værktøj og maskineri fra jorden til byggepladsen, forklarer Skou Gruppens byggeleder, Jesper Andersen.

Bor i lejligheder imens
Beboerne bor i lejlighederne, mens den nye klimaskærm monteres, de eksisterende vægge forlænges, og de nye altaner kommer på plads.

De fleste lejligheder er nu ca. 33 kvadratmeter og må under ombygningen undvære et par kvadratmeter, fordi der skal etableres en støvvæg og laves arbejdsplads til håndværkerne.

- Fordi beboeren er i lejligheden, mens vi arbejder, gør vi én lejlighed færdig af gangen. Derfor bliver det også meget små områder, vi arbejder på, men er vi vant til at arbejde på den måde og til at lave den detaljerede planlægning, det kræver for ikke at blive forsinket, siger Jesper Andersen.

Når Skou Gruppen er færdig med renoveringen, er det forventningen, at beboerne mærker en betydelig forskel på indeklimaet både vinter og sommer. Bygningerne har nu energimærke G, men forventningen er, at bygningerne opnår energimærke C med den nye klimaskærm.

Desuden får beboerne også glæde af et grønt tag, der etableres på det betontag, som er byggeplads under renoveringen. Det grønne tag er et klimasikringstiltag og kommer samtidig til at skabe nye grønne opholdssteder for ejendomsforeningens beboere. brahe

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125