23948sdkhjf

Milliardinvestering sikrer kæmpekontrakter til MT Højgaard

Nu får Vinge Centrum luft under vingerne.

Med en milliardinvestering i Vinge Centrum har realiseringen af et af Danmarks absolut største byudviklingsprojekter nået en markant milepæl.

Det ligger fast, efter at AP Pension og Frederikssund Kommune netop har indgået en aftale om etablering af den første del af bydelen Vinge, som over tid vil rumme 20.000 indbyggere og 4-5.000 arbejdspladser.

I efteråret 2016 blev AP Pension sammen med MT Højgaard prækvalificeret til et stort udbud om at opføre Vinge Centrum. Det er den aftale, som nu er underskrevet.

- Det bliver en by, der uden tvivl bliver et nyt knudepunkt i området – og alt sammen i fornuftig køreafstand fra København. Jeg er stolt over, at kommunen har valgt os til, i et langsigtet samarbejde, at stå for etableringen af bygningerne i Vinge, siger adm. direktør i AP Pension, Bo Normann Rasmussen. 

MT Højgaard skal i totalentreprise blandt andet stå for at etablere infrastruktur, en prisbelønnet S-togstation med tilhørende landskabsbro, tegnet af Henning Larsen Architects, et OPP-projekt med kulturcenter og et børnehus samt 10.000 kvadratmeter almene boliger.

Læs også: 12.400 kvm sømandsskole afventer bud fra tre entreprenører

Entreprenørkoncernen oplyser, at entreprisekontrakterne, som i første omgang er betingede, har en samlet værdi af 590 mio. kroner.

AP Ejendomme er bygherre for OPP-projektet, mens infrastrukturopgaver og station udføres for henholdsvis Frederikssund Kommune, Frederikssund Spildevand, Frederikssund Vand samt Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Endelig er Boligselskabet Domea bygherre på de 10.000 kvadratmeter almene boliger.

De første arbejder forventes påbegyndt i september 2017, og aflevering forventes i marts 2021.

AP Pension forventer over de kommende år at skyde op imod en milliard kroner i etableringen af Vinge Centrum. Foruden de allerede nævnte projekter har selskabet option på byggeri af en ny folkeskole i OPP-regi. Hertil kommer en plan om at etablere et resort med seniorvenlige udlejningsboliger, tæt på blandt andet lægehus og det friplejehjem, der også planlægges. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.188