23948sdkhjf

MT Højgaard skal bygge svømmehal

Stevns Kommune har indgået totalentreprisekontrakt med MT Højgaard A/S om opførelsen af en ny svømmehal.
I sidste uge godkendte Stevns Kommune den lokalplan, der baner vej for byggeriet af en ny svømmehal, og efterfølgende skrev kommunen kontrakt med MT Højgaard om totalentreprisen på byggeriet.

Svømmebadet bliver på i alt 3. 610 m2 og får fire bassiner, hvoraf det største bygges efter internationale krav i håbet om at tiltrække konkurrencer.

Projektet er tegnet af Mangor & Nagel med Alectia som ingeniør og er inspireret af kommunens mest kendte vartegn, Stevns Klint.

Disponeringen tager udgangspunkt i en vinkelret L-form, der i hver vinkel danner to funktionskerner. Den nordlige består af omklædningsfaciliteterne, varmtvandsbassinet, wellness og klublokale, mens den vestlige rummer ’den administrative kerne’ med personalefunktioner.

Imellem dannes foyerrummet med indkig og overblik over bassinområdet og de øvrige afsnit i badet.

På 1. sal er der plads til teknikrum med bl.a. rum for ventilation og gasfyr. Der er også afsat arealer til eventuelle udvidelser på 1. sal som fx nyt fitnessrum, klublokaler, møderum eller lignende.

- ’Klinten’ – Stevns nye svømmebad - kommer til at udgøre en betydningsfuld brik i områdets og byens arkitektur. Som en del af byens østlige afgrænsning mod kulturlandskabet vil badet i fremtiden danne denne arkitektoniske overgang mellem Store Heddinge og landskabet frem mod Stevns klint og havet, lyder det bl.a. fra arkitekterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127