23948sdkhjf

Letbane-projekt i Århus får fælles anlægsselskab

Staten vil nu arbejde for at indgå i et selskab sammen med Århus Kommune og Region Midtjylland. Dermed sidestilles statens engagement i Århus med Metroen i København.
Transportminister Hans Christian Schmidt bekræftede tirsdag på et møde med repræsentanter fra det århusianske letbane-samarbejde, at staten vil indtræde i et fælles anlægsselskab i forbindelse med byggeriet af en letbane i Århus.

De øvrige parter i samarbejdet bliver Århus Kommune og Region Midtjylland, og dermed sidestilles statens engagement i Århus med Metroen i København.

Hvis Århus Kommune og Region Midtjylland kan levere den nødvendige politiske beslutning er det planen, at der hurtigst muligt skal indgås en endelig politisk aftale på området:

- Med mødet i dag har vi fået bekræftet en model for, hvordan staten kan indgå i forbindelse med letbanen i Århus. Modellen skal selvfølgelig drøftes i forligskredsen, men med mødet i dag har vi givet hinanden håndslag på, at det er dette spor vi følger, siger Hans Christian Schmidt.

For at lette det praktiske samarbejde er det besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til de nærmere vilkår for et anlægsselskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078