23948sdkhjf

Studenterkursus bygger 4.000 m² i det centrale Aalborg

Aalborg Studenterkursus har købt en del af det tidligere godsbaneareal, og planen er at have et nyt byggeri klar til skolestart i august 2012.
I dag har Aalborg Studenterkursus hjemme i lejede lokaler, men i 2012 forventer skolen at blive herre i eget hus, når et nyopført byggeri på 4.000 m² efter planen står færdigt i på det tidligere godsbaneareal.

Aalborg Studenterkursus har netop købt en byggegrund på 1.000 m² i området, som i disse år er under omdannelse til campus-bydel:

- Vi har købt Aalborgs mest attraktive grund med en placering lige ved siden af både busstation og banegården, og vi får en meget synlig placering, siger rektor Ole Droob til Nordjyske.

De bedste laboratorier
De 4.000 m² fordeles på fem etager inklusiv kælder, og byggeriet skal fremtidssikre Aalborg Studenterkursus både bygningsmæssigt og pædagogisk:

- Vi har en målsætning om at få de allerbedste laboratoriefaciliteter på ungdomsuddannelsesniveau. De skal indrettes på hele den øverste etage med plads til kemi, fysik, biologi og naturgeografi, fortæller rektoren.

Nuværende lokaler bliver ungdomsboliger
Byggeriet ventes indledt næste sommer, men inden da skal en ny lokalplan på plads. Den forventes endeligt godkendt af byrådet i december, hvorefter byggearbejdet sendes i licitation.

Studenterkursus’ nuværende lokaler i Danmarksgade er lejet hos Aalborg Tekniske Skole, som netop har solgt bygningen til Plus Bolig med henblik på at etablere ungdomsboliger.

Den handel betyder, at Studenterkursus skal være ude til sommeren 2012.

Læs mere om campus-bydelen i Aalborg:
Campus-byggeri på 90.000 m² klar til at gå i jorden
Ny Aalborg-bydel et skridt nærmere
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144