23948sdkhjf

Fortsat tilbagegang i byggeriet

Trods stigende omsætning er branchen fortsat plaget af mange konkurser. Den tendens vil fortsætte et godt stykke tid endnu, vurderer Dansk Byggeri.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der fortsat er et meget højt antal virksomheder i bygge- og anlægsbranchen, der bukker under for krisen.

I september var der således 87 konkurser i byggeriet, som dermed er nået op på hele 784 konkurser indtil videre i 2010.

Samtidig blev flere måneder med vækst i omsætningen afløst af tilbagegang fra august til september, og den samlede 2010-omsætning ligger nu 16 % lavere end samme periode i fjor:

- Der har, trods fem måneder med fremgang i omsætningen, reelt ikke været tale om bedring, men alene om fremgang som følge af, at omsætningen er sket i færre måneder. Det tyder på, at fremgangen skyldtes en meget sej start på året med hårdt vintervejr, som betød udsættelse af bygge- og anlægsarbejder, siger Andreas Fernstrøm, chefkonsulent i Dansk Byggeri.

Grønt byggefradrag som kriseknuser
Som forklaring på de mange konkurser fremhæver Anders Fernstrøm, at krisen – som efterhånden har varet i to år – har tæret på virksomhedernes økonomiske ressourcer.

Flere har simpelthen ikke længere har opsparede midler til at betale deres kreditorer, og det øger akut behovet for politiske indgreb.

Hos Dansk Byggeri håber man derfor, at der i de kommende finanslovsforhandlinger vil blive set seriøst på det forslag, som organisationen har fremlagt om et grønt byggefradrag. Forslaget er inspireret af en lignende ordning, som med succes er anvendt i Sverige med stor positiv effekt for byggebranchen:

- For at imødekomme det kæmpe fald der har været i beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen, bør vi indføre et byggefradrag for energiforbedringer. Svenske erfaringer viser, at det samtidig med at det skaber beskæftigelse i branchen, også har en ganske stor del af selvfinansiering. Det betyder, at det er en ganske billig ordning for skatteyderne, slutter Andreas Fernstrøm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063