23948sdkhjf

Byggevarekoncern lukker IT ned i forsvar for hackerangreb

Hackerangreb har i formiddag fået byggevarevirksomheden Saint Gobain til at lukke IT-systemer ned. Kunderne betjenes med blok og kuglepen

Saint Gobain, der udover isolering tæller en stor byggevarekoncern, herunder vvs-grossisten Brdr. Dahl, byggevarekæden Optimera, isoleringsproducenten Isover og ventilationsvirksomheden Øland, har måttet lukke de fleste af IT-systemerne ned, som følge af et hackerangreb.

Det eneste selskab der i nogen grad kan fungere er Øland, men dette selskab er også ramt.

- Vi er ramt bredt i hele koncernen internationalt, og vi har lukket mest muligt af vore IT-systemer ned, fortæller kommunikationschef Morten Starup til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Ransom-ware
Den virus, der har angrebet bredt i Saint Gobain, såvel som i Mærsk-koncernen, kaldes Petya, og er en såkaldt Ransome-ware. Den agerer ved at låse hjemmesider og IT-systemerne bagved, og den fremsætter et krav om en løsesum for at frigive dem igen. 
IT-eksperter og efterretningstjenester verden over har i lang tid advaret erhvervslivet om, at dette kunne ske.

Kræver løsesum
Der er tale om en såkaldt ransome-ware, der betyder, at der kræves en løsesum for igen at "løslade" systemet.

- Jeg kan ikke gå for meget i detaljer, men det er generelt i hele koncernen, at vi er ramt. Vi arbejder på højtryk for at håndtere det, siger han til avisen.

Bekymring er ikke ny
Han kan ikke svare på, i hvor høj grad, man har været forberedt på et angreb af denne karakter, men henviser til, at det jo er noget der foregår over hele verden, og at bekymringen for at det kunne ske, ikke er af nyere dato.

Angrebet har således ramt alle Brdr. Dahls, 52 butikker herhjemme, samt datterselskabet Optimera, der har 15 butikker i Danmark.

Tirsdag kom det frem, at Mærsk-koncernen er hårdt ramt af samme angreb. Således har koncernen måtte lukke ned for containerhåndteringen i havnene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109