23948sdkhjf

Kæmpe miljøgevinst at hente ved energirenovering

Energibesparende renoveringer kan gøre langt mere gavn for miljøet for miljøet end hidtil antaget. Det er i disse dage blandt budskaberne på konferencen "Passivhus Norden".
De nyeste forskningsresultater og konkrete eksempler på energirenoveringer præsenteres torsdag og fredag ved Danmarks hidtil største konference om energieffektivt byggeri.

Bag konferencen "Passivhus Norden" står Aalborg Universitet, Arkitektskolen Aarhus og videncenteret Passivhus.dk med støtte fra Realdania.

De omkring 350 deltagere fra Norden og resten af Europa er bygherrer, planlæggere, forskere, producenter og repræsentanter for myndighederne.

Konferencen i Aalborg Kongres- og Kulturcenter fokuserer på bygninger, der har et forsvindende lille energiforbrug eller ligefrem bidrager positivt til energiregnskabet.

Erfaringerne, som bliver fremlagt af fagfolk og forskere, viser, at energiforbruget i det eksisterende byggeri kan reduceres med helt op til 70 %.

Indeklima-problemer kan løses
Forskere fra Aalborg Universitet fremlægger på konferencen resultater fra deres målinger af energiforbrug og indeklima i "Komforthusene" i Vejle, som er Danmarks største udviklingsprojekt for byggeri af enfamilies passivhuse.

Målingerne viser, at der er problemer med indeklimaet i nogle af passivhusene, og at det især er temperaturen, der driller. Det meste af tiden er der en komfortabel temperatur, men i de varmeste sommermåneder kan der i nogle tilfælde blive for varmt:

- Vores undersøgelser viser, at indeklimaproblemerne i de fleste tilfælde kan løses med enkle midler som eksempelvis en bedre solafskærmning af de store sydvendte glasarealer, fortæller lektor Tine S. Larsen fra Aalborg Universitet, som har ansvaret for måleprogrammet.

Undersøgelsen understreger samtidig behovet for, at beboerne lærer at bruge passivhuse på den rigtige måde.

Læs mere om konferencen på www.passivhusnorden.org
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093