23948sdkhjf

Nye bygge- og anlægsfirmaer overlever

77 procent af de virksomheder, som er startet i bygge- og anlægsbranchen i 2014, findes stadig i 2015.

Danske virksomheder i bygge- og anlægsbranchen er gode til at overleve de første kritiske år.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge tallene findes 77 procent af de virksomheder, som er startet i 2014, stadig i 2015. Det er bedre end for virksomheder generelt, hvor tallet er 70 procent.

- En af forklaringerne skal nok findes i det forhold, at virksomheder i bygge- og anlægsbranchen ofte startes i forbindelse med en konkret opgave. Det vil sige, at omsætningen i det første stykke tid er sikret modsat andre brancher, hvor man typisk først skal opdyrke et marked, , analysechef i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Ser man på de virksomheder, som er startet i 2010, er noget af forskellen blevet udvisket. Her findes 46 procent stadig i bygge- og anlægsbranchen, mens det generelt er 43 procent.

- Når de projekter, som byggevirksomhederne er startet op med, er gennemført, så skal virksomhederne finde nye kunder på lige fod med alle andre brancher. Det betyder, at vi også på lidt længere sigt ser, at overlevelsesgraden i bygge- og anlægsbranchen efterhånden ligner den i andre brancher mere og mere, siger Andreas Fernstrøm.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172