23948sdkhjf

Byggepladsens ordensdukse

E.P. Service har skabt en god og miljørigtig forretning ved at rydde op, når de ’rigtige’ håndværkere har forladt byggepladsen.
NCC bruger dem, MT Højgaard bruger dem, og det samme gør en lang række lokale entreprenører, udlejere og boligselskaber i Nordjylland.

Det 15 år gamle Aalborg-firma, E.P. Service, har efterhånden fået opbygget en god forretning med ca. 50 mere eller mindre faste kunder inden for byggebranchen.

Og ydelserne bliver stadig mere efterspurgte i takt med, at miljøreglerne strammes år for år.

Nyansættelser på vej
For 3-4 år siden beskæftigede firmaet udelukkende traditionelle serviceassistenter, der rykkede ind og gjorde rent, når håndværkerne var helt færdige på byggepladsen.

Men de seneste år har indehaver Per Husum haft tre specialiserede ansatte til at gå ind langt tidligere i forløbet og tage sig af fx affaldssortering og manuel oprydning lige dér, hvor gummiged og rendegraver har gjort det groveste.

Netop nu står E.P. Service foran at ansætte yderligere to folk til opgaven. For oprydning er stadig en undervurderet – men stor – udgift på byggepladsen.

Laver det vi selv burde have gjort i går
Lige nu har NCC – med E.P. Service som underleverandør – ansvaret for byggepladsen på en af Nordjyllands største byggepladser i flere år: Omdannelsen af Aalborgs markante kulkraftværk, Nordkraft, til gigantisk kulturhus i 13 etager:

- Jeg har selv to folk sat af til byggepladsoprydning. Det er bare ikke altid nok. Og i spidsbelastningsperioderne trækker vi så på E.P. Service, der er gode til at sende de rigtige folk, der kan tage fat med kort varsel, forklarer NCC’s byggeleder på Nordkraft, Tonny Korsbakke.

Efter flere års ombygning – med op til et par hundrede håndværkere fordelt på 20-30 fag- og underentrepriser – ved Tonny Korsbakke, hvad han taler om. Og de seneste par måneder har reelt været én lang spidsbelastningsperiode hen mod aflevering af projektet:

- E.P. Service er hyret til at lave det, som vi selv burde have gjort i går, forklarer han. Så enkelt kan det siges.

Affaldssortering giver store besparelser
Hemmeligheden bag E.P. Services succes er til dels affaldssortering.

Ved at give sig tid til at fordele affaldet i murbrokker, jern, elrester, ventilationsrør, gips osv., slipper firmaet nemlig for mange af affaldsafgifterne på de kontrollerede lossepladser.

De sparede afgifter pr. sorteret container løber let op i mange tusinde kroner. Nogle gange kan metalaffaldet ligefrem sælges:

- Blandt andet derigennem, og fordi mine folk er yderst fokuseret på opgaven, kan vi typisk spare kunden for en 100-kroneseddel i timen, frem for at lade egne medarbejdere løse opgaven, siger Per Husum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.235